Kinuskileipomo ~ Leipomo Rhodopien sydämessä ~

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 6562 kertaa
 
17.09.2015
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIPersikka-valkosuklaajuustokakku


Tämä on tosi raikas ja maukas juustokakku, johon valkosuklaa antaa makeutta ja persikka raikkautta.

Alkuperäisen ohjeen löysin täältä
Pohja:
125g voita
50g valkosuklaata
150g täysjyväkeksejä

Täyte:
200g tuorejuustoa
400g smetanaa
100g jogurttia
2dl sokeria
100g valkosuklaata
tilkka vettä
2rkl liivatejauhetta
3 isoa tuoretta persikkaa

Aloita tekemällä pohja. Sulata voi ja suklaa (erikseen) ja murskaa keksit. Sekoita. Asettele leivinpaperilla päällystettyyn irtopohjavuokaan, ja laita jääkaappiin.
Laita liivatejauhe kylmään veteen 5 minuutiksi. Rouhi valkosuklaa. Sekoita kaikki täytteen ainekset persikoita lukuunottamatta keskenään. Pilko persikat. Kuumenna liivate-vesiseosta kattilassa niin kauan että jauhe liukenee veteen. Älä keitä tai anna kiehua. Kaada vesi ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada puolet täytteestä vuokaan, ja laita persikkaviipaleet päälle. Kaada loput puolet päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi.