Kinuskileipomo ~ Leipomo Rhodopien sydämessä ~

Kategoria: Hunaja + omena,  Makeat piirakat,  Syksy Nähty 5509 kertaa
 
09.10.2014
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIOmenapiirakka


Pohja:
125g voita
3dl vehnäjauhoja
1/2dl ruokosokeria
tilkka vettä

Täyte:
3 hapanta omenaa
200g rahkaa tai mascarponea
1/2dl hunajaa
2tl kanelia
1 kananmuna

1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja vesi. (Säästä osa taikinasta, jos haluat tehdä ristikon piirakan päälle.) Painele taikina piirakkavuokaan, ja laita jääkaappiin vetäytymään.
2. Pilko omenat ja sekoita muiden täytteen ainesten kanssa sileäksi.
3. Laita täyte pohjan päälle, ja laita piirakka uuniin. ( Jos haluat tehdä ristikon leikkaa säästämäsi taikina 10 osaan ja laita täyttteen päälle.) paista 180 asteessa noin puoli tuntia.

VINKKI: Valuta valmiin piirakan päälle hunajaa!