3.6.2015
Porkkanakakku
5 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 dl öljyä tai voisulaa
5 porkkanaa raastettuna
Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään. Raasta porkkanat. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 190° uunissa n. 40 min, kunnes kakku on kypsä tikulla kokeiltaessa. Laita kakku jäähtymään.
Kuorrute:
500g mascarponea
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 limen kuori
1 dl hasselpähkinärouhetta
Vatkaa kaikki ainekset kuohkeaksi vaahdoksi, ja kuorruta kakku, ja koristele pähkinöillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Porkkanakakku kuuluu itsellä suosikkikakkuihin. Tämä vaikuttaa oikein herkulliselta ohjeelta. Olethan huomannut, että helpot herkut tempauksessa tulee yhtenä aines osana käyttää jotakin valion maustetuista rahkoista.