Kinuskileipomo ~ Leipomo Rhodopien sydämessä ~

Kategoria: Täytekakut Nähty 7241 kertaa
 
07.10.2014
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIMarjaisa täytekakku


Itse tein tämän kakun netistä tilaamaani ”giant cupcake” vuokaan, mutta sen voi tehdä myös tavalliseen kakkuvuokaan. Vuoan voi tilata osoitteesta: http://www.coolstuff.fi/Jattimainen-muffinssivuoka

Iso Cupcake
Pohja:
6 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

1banaani
Täyte:
2 dl kermaa
200g mascarponea tai rahkaa
2dl mustikoita tai muita marjoja
Yhden appelsiinin kuori

Koristeeksi:
Marsipaania tai sokerimassaa

1. Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää siivilän läpi vaahtoon, ja sekoita hyvin. Paista pohja 175 asteessa 15 min.
2. Muussaa tai pilko banaani lautasella, ja laita se pakastimeen. Sekoittele 10 minuutin välein ja laita pohjan ja täytteen väliin.
3. Vatkaa mascarpone tai rahka ja kerma hyväksi vaahdoksi. Sekoita marjat ja appelsiininkuori vaahtoon.
4. Täytä ja kuorruta kakku. Koristele marsipaaniruusuilla.