Kinuskileipomo ~ Leipomo Rhodopien sydämessä ~

Kategoria: Kevyet herkut,  Raakaleivonnaiset Nähty 89997 kertaa
 
06.12.2015
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIEdullinen, helppo ja nopea raakakakku


Yleensä raakakakujen tekemisestä tulee mieleen vaivalloinen, pitkä ja hintava prosessi. Välillä se onkin juuri sitä, mutta ei aina. Raakakakkuja voi tehdä nopeasti, helposti ja halvemmallakin. Tässä on yksi sellainen resepti

Täältä löytynyt alkuperäinen resepti (jota vähän muuttelin) oli tarkoitettu pienempään vuokaan kuin mikä meidän on, niin vaihdoin määriä isommiksi.

pohja:

6 dl kookoshiutaleita
5 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljyä (voit myös käyttää tavallista auringonkukkaöljyä, sitten se on vain melkein-raakakakku..)

ja tuossa pohjan ainesten määriä voi vaihdella vähän sen mukaan miten isoa vuokaa käyttää ja kuinka paksusta pohjasta tykkää…

täyte:

2 banaania
3rkl hunajaa
5 rkl kookosöljyä (sama juttu kuin edellisessä, huonona puolena vain se että tavisöljy ei jähmetä kakkua kuten kookosöljy, mutta menee näinkin)
5-7 dl vadelmia (myös voi kokeilla puolukoita, mansikoita tai vaikka kaikkia)
2 dl vatkattua kookoskermaa (voi käyttää taas tavisjuttua, vaikka maussa onkin sitten huima ero)
Luomu vaniljajuhetta (Natura) sellainen pikkuruinen ripaus

1. Ensimmäisenä pitäisi tehdä pohja. Jos käytät kookosöljyä, laita se vesihauteeseen ja sulata se. Jos käytät normaalia, tämän vaiheen voit skipata. Kun kookosöljy on sulanut, laita joukkoon hunaja ja lopuksi kookoshiutaleet. JOS käytit tavisöljyä, sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos hunajaa on vaikea saada sekoitettua muihin aineksiin, voi sitä vesihauteessa öljyn kanssa vähän lämmittää.

2. Mitä tahansa öljyä käytitkään, taputtele leivinpaperoidulle irtopohjavuoalle, ja laita pakastimeen.

3. Täytettä varten vatkaa kerma, mitä kermaa nyt käytätkään. Soseuta marjat ja banaanit ja lisää öljy ja hunaja. Maistele välillä ja lisää hunajaa riippuen marjojen makeudesta.

4. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä pakastimessa 1 1/2 h ja sitten jääkaapissa 1/2 h.