Kinuskileipomo

Kategoria: Makeat piirakat Nähty 340 kertaa
 
08.08.2018
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kaurainen mustikkapiirakka


Piirakka on hieman kevyempi sillä siinä on käytetty kaurahiutaleita sekä leseitä ja yhteensä hieman päälle desi sokeria. Nyt on lupa herkutella luvan kanssa ;)

Pohja:
100g  sulatettua ja jäähtynyttä margariinia tai voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 rkl maitoa
3,5 dl kaurahiutaleita
1 dl kauralesettä
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa

Täyte:
200g mustikoita
1prk kermaviiliä tai 200g maitorahkaa
1 muna
3 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita joukkoon sokeri, muna ja maito. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Kaada voideltuun piirakkavuokaan. Itsellä käyttössä 24cm vuoka, niin pohjasta tulee hieman paksumpi.

Ripottele päälle mustikat. Mikäli käytät pakastemustikoita ne voi pyöräyttää pienessä määrässä perunajauhoja, se sitoo mustikoista tulevaa nestettä.

Sekoita kermaviilin tai maitorahkan joukkoon muna sekä sokerit ja kaada seos mustikoiden päälle tasaisesti.

Paista piirakkaa 175- asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.