22.10.2017   4 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevyet herkut,  Muut suolapalat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Lehtikaalisipsit


Minun oli tarkoitus tehdä lokakuussa kekrin kunniaksi juuressipsejä. Niiden kylkiäiseksi tein sipsejä myös lehtikaalista. Lopulta lehtikaali vei voiton 6-0. Juuressipseistä en suostu reseptiä edes julkaisemaan. Valtavan työlään prosessin (mm. juuresten siivuttaminen) ja neljän tunnin kuivatuksen jälkeen vaivanpalkkana oli muutama sitkeä lastu. Juu ei kiitos!

Mutta lehtikaali! Uskomaton rapeus ja niin helppoa ja nopeaa. Suurin juhlan aiheeni oli, että lapsetkin ihastuivat näihin vihreisiin lastuihin, jotka sisältävät runsaasti rautaa, kalsiumia ja proteiinia. He oppivat siis syömään lehtikaalia – wohoo! Jos jatkossa teen jotain lehtikaalista, niin ruokalaji on luultavasti paljon helpompi myydä heille kuin ennen tätä kokemusta.

Kokeilin paistamista kahdella eri uunilla. Toisella 20 minuuttiakin olisi riittänyt (sipsien kärähtämistä on syytä varoa), toisella 30 minuuttia oli tarpeen, jotta sipsit kuivuivat läpikotaisin rapeiksi. Eli koemaistamista kannattaa tehdä jo tuossa parinkymmenen minuutin kohdalla.

Maustamisessa voi kokeilla suolan lisäksi paprikaa, grillausmaustetta, ranskanperunasuolaa… Huomaathan, että mausteseoksissa voi olla mukana suolaa, jolloin pelkän suolan määrää on syytä vähentää. Neljännes teelusikallinen oli mielestäni ehdoton maksimi, vähempääkin voi kokeilla.

Ainekset:
1 ps (200 g) lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
max ¼ tl suolaa


Huuhtele lehtikaali ja revi lehdet irti varsista. Revi lehtiä pienemmiksi paloiksi ja asettele pellille leivinpaperin päälle. Lehdet menevät kasaan uunissa kuivuessaan, joten aivan pieniksi niitä ei kannata pilkkoa.

lehtikaalikuppikakut-vaihe

Valuta päälle oliviöljy. Möyhi lehtiä käsilläsi, jotta öljy tarttuu joka kohtaan. Ripottele päälle suola parissa erässä välillä sekoitellen.

Kuivata 150 asteessa 20-30 minuuttia. Välillä voit käännellä lastuja. Sipsit ovat valmiita, kun ne ovat kauttaaltaan kuivia ja rapeita. Varo kuitenkaan polttamasta sipsien reunaa. Jos uunisi polttaa herkästi, suojaa sipsit paiston aikana asettamalla päälle folio.

Valmistusaika: 40 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
51 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat