legoukko-1

Kuvassa näkyvä koriste on kookas: istuma-asennossa sen korkeus on noin 12 cm. Materiaalina käytin marsipaania. Näin isossa koristeessa suosittelen kuitenkin käyttämään marsipaanin seassa myös sokerimassaa tai tekemään koko koristeen sokerimassasta. Se kuivuu nopeammin ja tekee hahmosta tukevamman. Yksityiskohdissa voi käyttää marsipaaniakin. Jos et löydä massaa valmiiksi oikean värisenä, voit värjätä sitä itse pastavärillä. Minä syvensin punaisen marsipaanin sävyä joulunpunaisella pastavärillä.

Lego-koriste sokerimassasta


Tarvitset:

  • punaista sokerimassaa/marsipaania
  • keltaista sokerimassaa/marsipaania
  • Kick-lakritsia
  • mustaa pastaväriä (tai elintarviketussia)
  • valkoista väriä
  • sokerikuorrutetta tuubissa
  • spaghettiaMuotoile jalat pyöreistä sokerimassa/marsipaanipalloista ensin pitkulaisiksi pötköiksi ja sitten työkalulla ja pöytää vasten muotoillen neliskanttisiksi. Paina jalkavarsi samalla jalkaterää matalammaksi.

legoukko-vaihe-1 legoukko-vaihe-2

Painele sormella jalkapohja kuopalle. Aseta jalat vierekkäin tomusokeroidulle leivinpaperille esimerkiksi leikkuulaudan päälle, jonka avulla ukkoa on helppo siirrellä.

legoukko-vaihe-3 legoukko-vaihe-4

Muotoile vartalon keskiosa jalkojen levyiseksi, hieman ylöspäin kaventuvaksi. Leikkaa spaghetista pätkiä. Kasta toinen pää sokerikuorrutteeseen ja työnnä toinen pää lego-ukon vartaloon käsien ja pään kohdalle. Jätä pätkät näkyviin käsien/pään kiinnittämistä varten.

legoukko-vaihe-5

Muotoile massasta pitkä pötkö ja leikkaa se kahtia käsivarsiksi. Pehmitä Kick-lakritsia käsissäsi ja kauli pieni pala ohueksi levyksi. Leikkaa siitä soikion muotoiset kappaleet ja taivuta ne ukkelin käsiksi.

legoukko-vaihe-6

Laita käsivarsien kiinnityskohdissa olevien spaghettitikkujen päihin ja kylkiin hieman sokerikuorrutetta ja paina käsivarret paikoilleen. Liimaa myös mustat käsiosat sokerikuorrutteella. Niitä voi tukea kuivumisen ajan laittamalla alle kevyesti rytistettyä foliota tai kelmua.

legoukko-vaihe-7

Muotoile pää keltaisesta massasta. Kauli tomusokeroidulla alustalla punaista marsipaania ohueksi levyksi. Tasoita ja muotoile reuna marsipaaniveitsellä leikkaamalla. Leikkaa silmien kohdalle aukko. Käännä levy toisinpäin ja laita aukon ympärille sokerikuorrutetta.

legoukko-vaihe-8 legoukko-vaihe-9

Nosta ”liina” paikoilleen pään ympärille.

legoukko-vaihe-10

Kiinnitä pää vartaloon sokerikuorrutteella. Asettele liina luonnollisille laskoksille.

legoukko-vaihe-11

Maalaa lopuksi silmät mustalla ja valkoisella värillä.