29.07.2009   41 kommenttia Kategoria: Lapset,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Laurin liekkiautokakku


autokakku1autokakku2autokakku3autokakku4autokakku5autokakku6

Blogin lukijoilta tulee aina välillä toiveita poikamaisista kakuista, sillä monet kakuistani ovat hempeitä kukkakakkuja. Onneksi tutulla Lauri-pojalla oli kesän alussa 5-vuotissynttärit ja tuli mahdollisuus tavoitella jotain, mitä pieni poika voisi unelmien kakultaan haluta. Kakun saaja halusi itsekin yllättyä, joten hän ei halunnut kertoa toiveistaan kovin tarkasti. Kakun tuli olla jonkinlainen kone ja ymmärsin, että kovaa vauhtia sen pitäisi kulkea, jopa pystyä lentämään. Minun pään sisällä tämä kääntyi autoksi, jonka sivuilla olevat siivekkeet mahdollistivat lentämisenkin. Totesin, että paljon helpompaa olisi ollut tehdä auto jonkin valmiin mallin mukaan kuin suunnitella sitä aivan itse. Siskon kanssa yhdessä hahmoteltiin auton prototyyppiä, siipien sijaintia jne. Lopputulos oli tällainen - eipähän ainakaan tule vastaan toista samanlaista. 😉

Vaalea hedelmäkakku

Pohja:
2 vaaleaa levykakkupohjaa

Kostutus:
säilykehedelmien liemi

Täyte:
hedelmätäyte kaksinkertaisena

Marsipaanikuorrutteen alle ja pursotuksiin:
sokerikeemi kaksinkertaisena
oranssia pastaväriä
sitruuna-aromia

Kuorrutukseen ja koristeluun:
valkoista marsipaania
oranssia pastaväriä
kultasuihketta
Ballerina-keksejä
mustaa pastaväriä
hopeista kimallejauhetta
valkoista sokerimassaa


Leikkasin kakkuun tarvittavat pohjat levykakkupohjasta. Säästin jonkin verran täytettä pinnan tasoittamiseen - teen lopullisen muotoilun aina mieluummin täytteellä kuin sokerikreemillä. Samalla painoin pintaa sileäksi niin, etteivät täytekerrokset erottuneet. Pehmeä levykakkupohja antoi hyvin periksi ja pinta oli jo tässä vaiheessa lähellä lopullista muotoa. Vasta tämän jälkeen levitin pintaan eristävän kerroksen sokerikreemiä. Sitruuna-aromi taittoi kreemistä kivasti pahinta makeutta.

autokakku_1 autokakku_2

Olin mitoittanut marsipaanin määrän hieman liian niukasti, joten en saanut peitettyä aivan koko kakkua yhdellä levyllä. Käytännössä auton takaosa on tehty erillisellä palasella, joka jäi yli muusta osasta. Onneksi liitoskohta jäi hyvin spoilerin, pyörien ja siipien alle piiloon. Pinnan metallinhohtoisuus on saatu aikaan kullanvärisellä kimallesuihkeella.

autokakku_3 autokakku_4

Siivet leikkasin kääretorttulevystä ja liimasin auton kylkiin sokerikreemillä. Peitin siivet pursottamalla sokerikreemiä tähtityllalla. Värjäsin sokerikreemiä alun alkaen kahteen eri oranssin tummuusasteeseen saadakseni siipiin liekkimäistä vaikutelmaa. Pursottelin tummempaa oranssia siiven keskelle. Reunoille ja päälle tuli vaaleampaa oranssia.

autokakku_5 autokakku_6

Saadakseni auton kolmiulotteisuutta paremmin esiin, pursotin mustaksi värjätystä marsipaanista ruiskumaisella pursottimella ohutta nauhaa erottamaan auton ovet ja koppiosan. Maalasin konepellin päälle liekkejä. Ikkunat ovat ohueksi kaulittua marsipaania, johon on sivelty hopeista kimallepulveria.

autokakku_7 autokakku_8

Pyörät on tehty Ballerina-kekseistä. Kumit on mustaksi värjättyä marsipaania.

autokakku_9

Etusiipi ja spoileri on tehty sokerimassasta, koska näiden tuli kovettua täydellisesti pysyäkseen muodossaan. Värjäsin sokerimassan saman sävyiseksi kuin marsipaanin ja suihkutin kovettumisen jälkeen pintaan kultaspraytä. Spoilerin ja kakun väliin halusin vähän hajurakoa, jotta kakun kosteus ei pääsisi pilaamaan spoileria ja toisaalta koska halusin nostaa spoileria enemmän ilmaan. Välissä siis mötikät kovetettua sokerimassaa. Liimaukseen käytin kaupan sokerikuorrutetta. Nimikirjaimet ovat marsipaania.

autokakku_11 autokakku_10

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat