25.01.2014   33 kommenttia Kategoria: Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Lauantaipiirakka


lauantaipiirakka

Pekoni on melko uusi raaka-aine keittiössäni, olen oppinut käyttämään sitä leivonnassa ja ruoanlaitossa vasta viime vuosina. Valmistustapa on kaiken a ja o. Kun pekonin kärventää pannulla, rasva sulaa ja jäljelle jää rapea liha. Rasvassa voi sitten pyöräyttää muitakin aineksia, kuten tässä sipulia ja kinkkua. Ne imevät samalla pekonista hyvät aromit.

Tällainen piirakka on mutkaton tarjottava, joka on helppo tekaista perheelle tai vieraille. Ei mitään liian erikoista, vaan hyvää peruskamaa! Meillä tätä nautitaan lauantaina Putous-ohjelman kotikatsomossa. Siitä piiraalle nimi! Ja toimii hitookseen hyvin! 🙂

Vinkki: Paprika sopii loistavasti kinkkupiirakkaan ja sitä voi kernaasti laittaa enemmänkin. Toisen suippopaprikan voi kuutioida täytteen joukkoon.

Pekoni-kinkkupiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
140 g pekonia
230 g savukinkkua (tai valmiita savukinkkusuikaleita)
1 iso sipuli
2 ½ dl kolmen sipulin ruokakermaa
1 dl kevytkermaa
2 munaa
2 dl emmentaljuustoraastetta
mustapippuria
1 iso punainen suippopaprika

Koristeluun:
persiljaa


Voitele iso piirakkavuoka (vuoan ilmoitettu halkaisija 29 cm, mitattu pohjan sisähalkaisija 24 cm).

Yhdistä vehnä- ja grahamjauhot kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina sormilla kevyesti painellen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

lauantaipiirakka-vaihe-2

Kuutioi pekoni ja savukinkku. Hienonna sipuli.

Paista pekoni pannulla rapeaksi. Lisää sipuli ja kinkkukuutiot loppuvaiheessa mukaan pannulle; sipuli pehmenemään ja kinkku maustumaan.

lauantaipiirakka-vaihe

Yhdistä kulhossa ruoka- ja kevytkerma ja vatkaa joukkoon munat. Lisää juustoraaste ja rouhi mausteeksi reilusti mustapippuria. Sekoita joukkoon pekoni-sipuli-kinkkuseos. Levitä täyte pohjan päälle.

lauantaipiirakka-vaihe-3

Leikkaa suippopaprika ohuiksi siivuiksi. Asettele täytteen pinnalle.

lauantaipiirakka-vaihe-4

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Koristele ennen tarjoilua persiljaruusukkeilla.

Yhteistyössä Iloleipuri


iloleipuri_logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
70 tassutusta

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin tammikuun arvonnassa on palkintona kuviokaulin sydänkuviolla, sydän-tikkarimuotti, hologrammiserpentiiniä ja Wiltonin koristerakeita.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit