04.11.2013   11 kommenttia Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Koristelutekniikat,  Pikku-Kinuskit

Lasten maalauskakku


isanpaiva-2

Lasten omatekoiset onnittelukortit sulattavat takuuvarmasti merkkipäivän juhlijan sydämen. Yhtä hellyttävään lopputulokseen voi päästä myös maalauksin ja piirroksin koristellulla kakulla, kun etsii käsiinsä syötäviä värejä. Me harjoittelimme tätä Pikku-Kinuskieni kanssa viikonloppuna. Aikuisen tehtäväksi jää leipoa kakkupohja ja täyttää se. Isommat lapset voivat toki olla tässäkin mukana. Sitten valkoinen ”paperi” kakun päälle ja loppu on pikkutaiteilijoiden käsissä.

isanpaiva
Kakku on kuorrutettu sokerimassalla. Myös kaulintamassa tai marsipaani käyvät. Siloiseen pintaan voi myös kirjoittaa. Tässä onnittelutervehdys raapustettiin kiertämään kakun sivureunaa. Taideteoksen voi signeerata lopuksi taiteilijoiden nimillä.

isanpaiva-2-2
Kätevimpiä ovat elintarviketussit, joissa on pehmeä pää (jolloin tussia ei tarvitse juurikaan painaa). Myös pastavärien ja siveltimien avulla maalaaminen onnistuu. Pastavärejä täytyy ohentaa vesitilkalla, jotta niillä on mukava maalata. Kannattaa sekoittaa lapsille valmiiksi sopivat maalit. Maalatessa roiskeita voi tulla, joten pöydän suojaaminen on tarpeen ja lasten vaatetus aktiviteetin mukaan!

isanpaiva-3
Kakku säilyy maalattuna jääkaapissa useammankin päivän.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat