08.07.2019   13 kommenttia Kategoria: Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Lämmin voileipäkakku


Tämä on ollut meidän kesähitti – tiettävästi ensimmäinen lajiaan lämmin voileipäkakku. Idea sai alkunsa, kun lähdin keväällä tekemään vähän kokeilevampia voileipäkakkuja, ensin poke bowlin ja voileipäkakun yhdistelmän ja sitten suolaisen uunijuustokakun. Reseptien kehittely on usein tällainen jatkumo, jossa ideat ketjuuntuvat toisiinsa.

Miksi leipäviipaleista kasattava voileipäkakku ei voisi olla uunissa paistettavaa sorttia? Lämmin versio antaa uudenlaisia mahdollisuuksia, kun mukaan voi ottaa jauhelihaa ja uunissa paistetun juuston rapeuden. Tämä upposi niin lapsiin kuin aikuisiin!

Lämmin texmex-voileipäkakku

10-12 hengelle

  • Ainekset:
  • 18 viipaletta täysjyväpaahtoleipää *)
  • 400 g naudan paistijauhelihaa **)
  • 1 ps (28 g) tacomausteseosta
  • 5 tomaattia
  • 250 g salsa dippiä (medium tai mild)
  • 140 g valutettua säilykemaissia
  • 250 g Koskenlaskija juoksevaa sulatejuustoa (maustamaton)
  • maissilastuja
  • 150 g cheddarjuustoraastetta
  • Pinnalle:
  • tuoretta salsaa ***)
  • marinoitua tai raakaa punasipulia
  • maissia
  • jalapenoja
  • maissilastuja
  • korianteria

*) Käytä tarvittaessa gluteenitonta paahtoleipää, joista löydät myös Kinuskikissan tekemän tuotevertailun.
**) Kasvisversiossa korvaa jauheliha ja tacomausteseos 500 g:lla texmex-härkistä ja sekoita siihen purkillinen (250 g) salsa dippiä (reseptissä mainitun salsa dipin lisäksi).
***) Itse hyödynsin koristeluun ruokakaupan salaattibaarin antimia.

  • Tasoita paahtoleipäviipaleet veitsellä neliöiksi ja viistä reunaosa ohuelti pois.
  • Kypsennä jauheliha pannulla ja sekoita joukkoon tacomausteseos (jos käytät härkistä, sitä ei tarvitse kuumentaa, sekoita vain joukkoon salsa). Leikkaa tomaatit siivuiksi.
  • Aseta pellille leivinpaperin päälle kuusi leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin. Levitä päälle puolet salsa dipistä, jauhelihasta ja maissijyvistä. Valuta päälle noin kolmannes sulatejuustosta. Laita sitten puolet tomaattisiivuista, hieman rikottuja maissilastuja ja kolmannes juustoraasteesta. Aseta päälle seuraavat kuusi leipäviipaletta ja laita täytteet saman tapaan kuin edellä. Peitä lopuilla leipäviipaleilla. Levitä pinnalle loput sulatejuustosta. Riko päälle maissilastuja ja ripottele loput juustoraasteesta.
  • Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Jos käytät härkistä, annan kakun olla uunissa hieman kauemmin, noin puoli tuntia, jotta se ehtii varmasti lämmetä sisältä saakka. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla, jotta se ei tummu liikaa.
  • Laita päälle salsaa, punasipulia, maissia, jalapenoja ja maissilastuja. Leikkaa pinnalle korianteria. Tarjoile samantien lämpimänä.

Valmistusaika: 60 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
37 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat