11.10.2019   Ei kommentteja Kategoria: Halloween,  Lapset,  Makeat piirakat,  Muut juhlapöydän kakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Lakritsimutakakku


Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Lakritsin makuinen mutakakku täydentää Kinuskikissan mutakakkureseptien jatkumoa. Synkän musta taikina sopii halloween-teemaan ja ”mullasta” nouseva kaapuniekkojen kansa säikäyttelee koristeina. Mutakakun koristelussa kannattaa muistaa eräs nyrkkisääntö: mutakakku on parhaimmillaan vastapaistettuna. Siksi haamut on tehty marenkivaahdosta, joka kestää lämpimän pinnan päällä sulamatta.

  • Taikina:
  • 150 g voita
  • 2 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl kuohu- tai vispikermaa
  • ¾ dl Apteekin salmikki -mixeriä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • Marenkihaamut:
  • 3 valkuaista
  • 1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • pieniä syötäviä sokerisilmiä tai suklaahippuja
  • Mittaa voi, muscovadosokeri, taloussokeri, kerma ja salmiakkimixer kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa ja voi on sulanut. Ota liedeltä ja jäähdyttele hetki. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikinaan vispilällä hyvin sekoitellen jauhoseos puoli desilitraa kerrallaan sekä lopuksi muna.

  • Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (pohjan sisähalkaisija 24 cm). Tässä koossa kakku jää melko litteäksi, joten pienempikin vuoka käy. Silloin kuitenkin paistoaika voi olla hieman pidempi, koska kakusta tulee paksumpi.
  • Nosta vuoka uuniin keskiritilälle. Aseta yläpuolelle noin 5 cm:n etäisyydelle uunipelti, joka suojaa pintaa paiston ajan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, jolloin kakku on keskeltä vielä hieman taikinaisen oloinen. Aloita samantien haamujen valmistus.
  • Laita isoon kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laita valkuaiset ja sokerit reilun kokoiseen teräskulhoon, joka mahtuu kattilan päälle vesihauteeseen (vatkauskulhon ei tarvitse koskettaa vettä). Vatkaa valkuaisvaahtoa kuumassa vesihauteessa noin 10 minuuttia, kunnes vaahdon lämpötila on 60 astetta. Ota kulho kattilan päältä ja jatka vatkaamista, jotta vaahto jäähtyy. Vaahto muuttuu hitaasti napakammaksi. Lopeta vatkaaminen, kun vaahto on yhä kiiltävää, mutta pysyy selvästi muodossaan. Käytä marenkivaahto heti.
  • Laita marenkivaahto isoon pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (13 mm). Kannattaa käyttää pursotuspussissa liitintä, niin on helppoa vaihtaa pienempään tyllaan. Vaihtoehtoisesti varaa toinen pussi haamun käsien pursottamiseen (tai jätä kädet pois).
  • Pursota vaahdosta korkeita kekoja kierteisellä pursotuksella mutakakun päälle (n. 13 kpl). Vaihda pussiin pienempi pyöreä tylla (6 mm) ja pursota sen avulla haamuille kädet. Kiinnitä lopuksi silmät. Ne tarttuvat hyvin marengin tahmaiseen pintaan. Tarjoile mahdollisimman pian, sillä mutakakku on parhaimmillaan vastapaistettuna.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Valmistusaika: 60 min

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
10 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat