Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Lakritsaiset keksileivokset

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Lakritsaiset keksileivokset

23.3.2017

Keksitikkarit ovat olleet yksi 2010-luvun hittileivonnaisista. Niiden suosio perustuu hauskan muodon ohella helppoon valmistustapaan ja tietenkin herkulliseen makuun. Hyvin samantapaisesta keksimassasta on kysymys näissä minileivoksissa. Sitruunarahkalla maustettu keksiseos toimii hyvin vuokaan litisteltynä ja jähmettymisen jälkeen kuutioiksi leikattuna. Lisäjujua antaa pohjaan upotetut lakritsit, jotka koristavat leikkauspintaa.

Leivosten kuorrute oli alun perin valmistettu Valion sitruuna-lakritsirahkasta. Valion lopetettua sen valmistuksen päivitin reseptiin Kick-lakritsitoffeesta tehdyn kuorrutteen. Jos joku jää kaipailemaan vanhaa ohjetta sovellettavaksi esimerkiksi toisesta rahkamausta, tässä sen sisältämät aineet: 100 g valkosuklaata ja 300 g maustettua rahkaa.

Lakritsaiset minileivokset

Vinkit:

  • Siniset karkit leikkautuvat huonosti, joten ne kannattaa säästää koristeluun. Jos ostat koristelua varten toisen pussin, voit vaihtaa sieltä tilalle muita karkkeja.
  • Leivokset voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä. Älä kuitenkaan säilytä sen kauempaa, sillä karkkien rakenne pehmenee useamman päivän kuluessa.

Pohja:
125 g Valio voita
200 g Valio maustettua rahkaa, sitruuna
¾ dl tomusokeria
250 g digestivekeksejä
1 ½ dl kookoshiutaleita
n. 300 g Englannin lakritsi -karkkeja

Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
7 Kick-patukkaa

Koristelu:

Englannin lakritsi -karkkeja


Valmista kuorrutetta varten lakritsikastike edellisenä päivänä (tai varmista, että se on jääkylmää ennen vaahdotusta – muuten kastike ei vaahtoudu). Mittaa kerma kattilaan ja paloittele joukkoon Kick-patukat. Kuumenna kiehumispisteeseen ja jatka keittämistä, kunnes lakritsit ovat sulaneet kerman joukkoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin.

Vuoraa neliskanttinen vuoka (18 x 28 cm) leivinpaperilla.

Mittaa voi, sitruunarahka ja tomusokeri kattilaan. Kuumenna lieden keskiteholla sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Lisää voi-rahkaseokseen keksimurska, kookoshiutaleet ja Englannin lakritsit.


Painele keksimassa vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

Vatkaa kylmä lakritsikastike vaahdoksi. Levitä pohjan päälle. Vedä pintaan kuvioita haarukalla.

Leikkaa terävällä veitsellä napakasti painaen pieniksi paloiksi. Koristele karkeilla.

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 36 kappaletta 27

Avainsanat

Lakritsi

Ainesosat

Lakritsi/salmiakki

Kategoriat

LapsetLeivoksetYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

MunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(11)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (27)

Aunie11.4.2019 07:34

Murskasin keksit täysin hienoksi tehosekoittimessa, joten koostumuksen pitäisi olla sama. Tämä oli tosiaan aika haasteellinen leivottava. 😅🙈

Kinuskikissa26.3.2019 09:05

Aune-Kerttu: näyttikö keksimassa samalta kuin kuvissa? Minusta näytti, että seos oli ehkä sinun leivoksissasi hieman karkeampaa koostumukseltaan…? Miten hienonsit keksit?

Aune A26.3.2019 07:10

Nämä eivät toimineet edelleenkään toivotulla tavalla. Paremmin karkit pysyivät nyt taikinassa, mutta leikkautuivat tosi huonosti. Yhtään kaunista yksilöä en saanut. 😟 Pitänee jättää tämä tältä erää. 😅 Voisin tohon kinuskigalleriaan laittaa leikkaustilanteesta kuvan.😅

Kinuskikissa23.3.2019 09:45

Aune-Kerttu: äkkiseltään kuvittelisi, että mantelijauhot ovat ok, mutta näistä on välillä vaikeaa sanoa kokeilematta itse. Parhaan taidon mukaan täällä yritetään neuvoa, mutta leivonta on välillä arvaamatonta. 🙂 Toivottavasti tällä kertaa onnistut. Jäin vielä miettimään, että ethän kuumentanut voi-rahkaseosta kiehuvaksi?

Aune A22.3.2019 18:42

Kun tuolla oli aiemmin juteltukin, et kookoshiutaleet voisi sopia korvata esim. mantelijauheella, joten ajattelin, että toimisi. Ja kokeilin pitää pakkasessa vähän aikaa, ei vaikuttanut. Sen seurauksena karkit olivat entistä kovempia, vaikka massa oli tosi pehmeää. Pakastuksen ja sulatuksenkin jälkeen nämä olivat edelleen tosi kosteita, joten voi olla, et mantelijauhe ei sovi korvaamaan kookoshiutaleita. Karkitkaan ei välttämättä olleet erityisen tuoreita, vaikka olin ostanut ne edellisenä päivänä. Nyt ostin eri kaupasta hieman tuoreemman tuntuisia karkkeja, lisäksi aattelin kuitenkin varmistaakseni onnistumisen käyttää kookoshiutaleita, vaikken niistä erityisesti pidäkään. 😊

Kinuskikissa21.3.2019 09:45

Aune-Kerttu: voi pöh! Teitkö ihan ohjeen mukaan? On tärkeää, että keksiseos on kovettunut kunnolla. Muuten se ei leikkaudu nätisti. Toki sekin on huomioitava, että karkit ovat tuoreita eivätkä kuivahtaneita. Jos haluaa optimoida tulosta, niin tuli mieleen, että pakastus voisi toimia. Siis ei jäädyttäminen kokonaan, mutta kohmettaminen. Se helpottaa palojen leikkaamista.

Aune A19.3.2019 15:29

Nyt oli kyl pettymys. En kyl saanut onnistumaan. Tosi hyviä, mut kaukana kauniista. Leikatessa karkit irtoilivat taikinasta ja leivoksista tuli kaikkea muuta kuin kauniita! 🙈 Miten näiden leikkaaminen teidän mielestä onnistuu?

Kinuskikissa12.3.2019 14:51

Aune-Kerttu: kyllä minä uskon, että voi pakastaa.

Aune A11.3.2019 15:31

Mitäköhän nää leivokset tykkää pakastamisesta?

Kinuskikissa25.2.2019 19:27

Kermaa ja mustapippuria: no siinäpä oli mainio idea kerrassaan! Näin itse askarrellen saa tosiaan gluteenittomia englannin lakuja. Kyllä pisti hymyilyttämään tämä kekseliäisyytesi! 🙂

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Lakritsaiset keksileivokset

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Lakritsaiset keksileivokset

23.3.2017

Keksitikkarit ovat olleet yksi 2010-luvun hittileivonnaisista. Niiden suosio perustuu hauskan muodon ohella helppoon valmistustapaan ja tietenkin herkulliseen makuun. Hyvin samantapaisesta keksimassasta on kysymys näissä minileivoksissa. Sitruunarahkalla maustettu keksiseos toimii hyvin vuokaan litisteltynä ja jähmettymisen jälkeen kuutioiksi leikattuna. Lisäjujua antaa pohjaan upotetut lakritsit, jotka koristavat leikkauspintaa.

Leivosten kuorrute oli alun perin valmistettu Valion sitruuna-lakritsirahkasta. Valion lopetettua sen valmistuksen päivitin reseptiin Kick-lakritsitoffeesta tehdyn kuorrutteen. Jos joku jää kaipailemaan vanhaa ohjetta sovellettavaksi esimerkiksi toisesta rahkamausta, tässä sen sisältämät aineet: 100 g valkosuklaata ja 300 g maustettua rahkaa.

Lakritsaiset minileivokset

Vinkit:

  • Siniset karkit leikkautuvat huonosti, joten ne kannattaa säästää koristeluun. Jos ostat koristelua varten toisen pussin, voit vaihtaa sieltä tilalle muita karkkeja.
  • Leivokset voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä. Älä kuitenkaan säilytä sen kauempaa, sillä karkkien rakenne pehmenee useamman päivän kuluessa.

Pohja:
125 g Valio voita
200 g Valio maustettua rahkaa, sitruuna
¾ dl tomusokeria
250 g digestivekeksejä
1 ½ dl kookoshiutaleita
n. 300 g Englannin lakritsi -karkkeja

Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
7 Kick-patukkaa

Koristelu:

Englannin lakritsi -karkkeja


Valmista kuorrutetta varten lakritsikastike edellisenä päivänä (tai varmista, että se on jääkylmää ennen vaahdotusta – muuten kastike ei vaahtoudu). Mittaa kerma kattilaan ja paloittele joukkoon Kick-patukat. Kuumenna kiehumispisteeseen ja jatka keittämistä, kunnes lakritsit ovat sulaneet kerman joukkoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin.

Vuoraa neliskanttinen vuoka (18 x 28 cm) leivinpaperilla.

Mittaa voi, sitruunarahka ja tomusokeri kattilaan. Kuumenna lieden keskiteholla sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Lisää voi-rahkaseokseen keksimurska, kookoshiutaleet ja Englannin lakritsit.


Painele keksimassa vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

Vatkaa kylmä lakritsikastike vaahdoksi. Levitä pohjan päälle. Vedä pintaan kuvioita haarukalla.

Leikkaa terävällä veitsellä napakasti painaen pieniksi paloiksi. Koristele karkeilla.

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 36 kappaletta 27

Avainsanat

Lakritsi

Ainesosat

Lakritsi/salmiakki

Kategoriat

LapsetLeivoksetYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

MunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(11)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (27)

Aunie11.4.2019 07:34

Murskasin keksit täysin hienoksi tehosekoittimessa, joten koostumuksen pitäisi olla sama. Tämä oli tosiaan aika haasteellinen leivottava. 😅🙈

Kinuskikissa26.3.2019 09:05

Aune-Kerttu: näyttikö keksimassa samalta kuin kuvissa? Minusta näytti, että seos oli ehkä sinun leivoksissasi hieman karkeampaa koostumukseltaan…? Miten hienonsit keksit?

Aune A26.3.2019 07:10

Nämä eivät toimineet edelleenkään toivotulla tavalla. Paremmin karkit pysyivät nyt taikinassa, mutta leikkautuivat tosi huonosti. Yhtään kaunista yksilöä en saanut. 😟 Pitänee jättää tämä tältä erää. 😅 Voisin tohon kinuskigalleriaan laittaa leikkaustilanteesta kuvan.😅

Kinuskikissa23.3.2019 09:45

Aune-Kerttu: äkkiseltään kuvittelisi, että mantelijauhot ovat ok, mutta näistä on välillä vaikeaa sanoa kokeilematta itse. Parhaan taidon mukaan täällä yritetään neuvoa, mutta leivonta on välillä arvaamatonta. 🙂 Toivottavasti tällä kertaa onnistut. Jäin vielä miettimään, että ethän kuumentanut voi-rahkaseosta kiehuvaksi?

Aune A22.3.2019 18:42

Kun tuolla oli aiemmin juteltukin, et kookoshiutaleet voisi sopia korvata esim. mantelijauheella, joten ajattelin, että toimisi. Ja kokeilin pitää pakkasessa vähän aikaa, ei vaikuttanut. Sen seurauksena karkit olivat entistä kovempia, vaikka massa oli tosi pehmeää. Pakastuksen ja sulatuksenkin jälkeen nämä olivat edelleen tosi kosteita, joten voi olla, et mantelijauhe ei sovi korvaamaan kookoshiutaleita. Karkitkaan ei välttämättä olleet erityisen tuoreita, vaikka olin ostanut ne edellisenä päivänä. Nyt ostin eri kaupasta hieman tuoreemman tuntuisia karkkeja, lisäksi aattelin kuitenkin varmistaakseni onnistumisen käyttää kookoshiutaleita, vaikken niistä erityisesti pidäkään. 😊

Kinuskikissa21.3.2019 09:45

Aune-Kerttu: voi pöh! Teitkö ihan ohjeen mukaan? On tärkeää, että keksiseos on kovettunut kunnolla. Muuten se ei leikkaudu nätisti. Toki sekin on huomioitava, että karkit ovat tuoreita eivätkä kuivahtaneita. Jos haluaa optimoida tulosta, niin tuli mieleen, että pakastus voisi toimia. Siis ei jäädyttäminen kokonaan, mutta kohmettaminen. Se helpottaa palojen leikkaamista.

Aune A19.3.2019 15:29

Nyt oli kyl pettymys. En kyl saanut onnistumaan. Tosi hyviä, mut kaukana kauniista. Leikatessa karkit irtoilivat taikinasta ja leivoksista tuli kaikkea muuta kuin kauniita! 🙈 Miten näiden leikkaaminen teidän mielestä onnistuu?

Kinuskikissa12.3.2019 14:51

Aune-Kerttu: kyllä minä uskon, että voi pakastaa.

Aune A11.3.2019 15:31

Mitäköhän nää leivokset tykkää pakastamisesta?

Kinuskikissa25.2.2019 19:27

Kermaa ja mustapippuria: no siinäpä oli mainio idea kerrassaan! Näin itse askarrellen saa tosiaan gluteenittomia englannin lakuja. Kyllä pisti hymyilyttämään tämä kekseliäisyytesi! 🙂

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa