29.08.2019   5 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Syksy
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Lakkakakku


Oranssi on upea syksyn ja sadonkorjuuajan väri ja tämän kakun päällä se pääsee hehkumaan kaikessa loistossaan. Koristeluksi riittää lakkojen täplittämä kiille ja kakun tähtimäinen muoto. Gerberan ohella reunavuokia saa kukan mallisena parissa eri koossa (tämä Dahlia-vuoka on hieman reilumman kokoinen).

Kakun täyte on yhtä aikaa kermainen ja hedelmäinen. Maustettujen rahkojen kanssa on syytä muistaa, että riittävän voimakkaan maun saamiseksi niiden käytössä ei kannata pihtailla. Makua voimistaa ihanasti mandariini, jota käytin laimentamattomana tiivisteenä.

  • Pohja:
  • 180 g digestivekeksejä
  • 75 g voita
  • Täyte:
  • 7 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 600 g maustettua rahkaa (lakka)
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl mandariinimehutiivistettä


  • Sipaise reunavuoan sisäpintaan öljyä helpottaaksesi kakun irtoamista. Aseta vuoka kakkulautasen päälle. Voit käyttää hyydyttämisessä myös 24-senttistä irtopohjavuokaa. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos reunavuoan sisään tiiviisti reunoja vasten. Nosta vuoka lautasineen jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  • Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Yhdistä rahka ja sokeri. Kuumenna laimentamaton mehutiiviste kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä sitten kermavaahdon kanssa. Kaada täyte vuokaan ja ohjaa se vuoan kärkiin saakka. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
  • Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kiilteeseen tuleva mehu tiivisteestä ja kylmästä vedestä pullon ohjeen mukaan. Halutessasi voit värjätä mehun vaalean oranssiksi pastavärin avulla. Kuumenna puoli desilitraa mehusta kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada lopun mehun joukkoon. Anna seoksen seistä jääkaapissa välillä sekoitellen, kunnes se muuttuu hieman paksummaksi. Näin varmistat, ettei kiille vuoda vuoasta. Kaada kiille vuokaan ja tiputa joukkoon lakkoja. Anna jähmettyä kylmässä vielä pari tuntia.
  • Aloita kakun irrotus ujuttamalla veitsen tai ohuen lastan kärki kiilteen ja vuoan reunan välistä. Kierrä näin kakun ympäri. Älä työnnä veistä sen pidemmälle, kiilteen syvyys riittää. Nosta sitten vuoka ylös, auta sitä irtoamaan tasaisesti joka puolelta.

Valmistusaika: 6 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
16 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat