26.10.2009
Sekoita sokeri ja perunajauhot kattilassa. Lisää joukkoon maito pienissä erissä sekoitellen.
Vatkaa joukkoon keltuaiset.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisältä siemenet kattilaan.
Lisää myös tangonpuolikkaat mukaan.
Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa.
Poista vaniljatangon puolikkaat.
Anna kiisselin jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä vaniljakastikkeen kanssa.
Lisää seokseen vaniljakreemijauhetta, kunnes se on riittävän jämäkkää pohjan päälle levitettäväksi.
Mikäli käytät liivatelehtiä, liota ne kylmässä vedessä ja sulata kiehuvaan veteen. Jäähdytä hetki ja sekoita sitten täytteeseen.
Sokeroi lakat.
Levitä kostutetun pohjan päälle lakkoja ja vaniljatäytettä.
Tein tämän hetki sitten ja mielestäni täytettä tuli liikaa vaikka minulla oli kakussa kaksi väliä… Joten jouduin levittämään täytettä myös kakun päälle ja reunoille. Saa nähdä minkälainen se on huomenna, kun alun perin oli ajatus laittaa vielä kinuskikuorrute kakun päälle. Mutta täyte maistui silti hyvälle.
Vanillacherry: voi harmi! Mikä edellisissä keitoksissa meni pieleen?
Aamuriemu: apua, sinun kysymyksesi oli mennyt täysin ohi silmien. Nyt lienee myöhäistä vastata. 😉 Toivottavasti selvisit haasteesta!
Ohjeella syntyy tosi herkullinen täyte, mutta voi että miten vaikeaa maitopohjaisen kiisselin keittäminen oli tällä kertaa: litra maitoa humahti yhden puolikkaan kiisseliannoksen keittelyyn, ennen kuin koostumus onnistui 😀
Moikka! Jos teen taytteen, johon tulee vaniljakiisselia, niin voiko sen pakastaa (pelkan taytteen siis)? Ja olisiko parempi, etta pakastaa vain vaniljakiisselin vai voisiko sen pakastaa jo vatkatun kerman kanssa? Ja jos en kayta kreemijauhetta enka liivatetta, niin pitaisiko kiisselista tehda paksumpaa? Vai onnistuneekohan se sitten enaa ollenkaan? Kakku on suunnitteilla sunnuntaille (joten viela ehtii suunnitelmia muuttaa, tosin huomenna menen ostoksille) ja keskiviikkona pitaisi tehda jotakin alkuvalmisteluja(ainakin paistaa kakku), ettei sitten viikonloppuna tule liian kiire. Kiitos jo etukateen!
Kiitos selvennyksestä =)
SaaraP: muokkasin hieman ohjetta vaniljatangon osalta. Skaalasin ohjeen myös kahteen väliin, joten älä hämmästy, jos olet juuri leipomassa. 🙂
Kaavitaanko halkaistusta vaniljatangosta siemeniä pois vai antaako se tarpeeksi makua ihan vain halkaistuna mukaan heitettynä?
-RD-:
Sama lakka-vaniljatäyte voisi olla molemmissa väleissä. Jos kuitenkin haluat vähän ”vaihtelua”, niin tuohon vaniljatäytteeseen voisi lakan sijasta laittaa toiseen väliin esim appelsiinia, tai muuta marjaa, esim. vadelmaa. 🙂
Minun olisi tarkoitus tehdä ristiäisiin kinuskikakku ja mietin, että tekisin toiseen väliin tämän lakka-vaniljatäytteen, niin sopisiko toiseen väliin appelsiinitäyte? Vai olisiko jokin muu täyte parempi. En kuitenkaan halua sekametelisoppaa mauissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hanna: Uskon, että Kinuskikissa oli kyllä tarkoittanut ohjeen annoksen käytettäväksi kakun kahteen väliin. Kinuskikissan tavaramerkki ovat muhkeat täytteet. Herkullinen paksu täyte lisää kakun maukkautta ja myös kakun kokoa ja näyttävyyttä.