20.11.2018   2 kommenttia Kategoria: Joulu,  Kevät,  Muut suolapalat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Kylmäsavulohileivokset


Kaupallinen yhteistyö Valion kanssa.

Kalat kuuluvat meillä vahvasti joulupöytään ja sitä kautta myös joulun odotukseen. Suunnittelin nämä lohileivokset tarjoiluideaksi pikkujouluihin ja muihin joulunalusajan juhlahetkiin. Valmistamiseen tuo helpotusta pakastaminen, joten leivokset voi valmistaa koristelua vaille valmiiksi jo hyvissä ajoin. Lohen makuparina on hentoinen wasabin aromi sekä yksi suosikkilisukkeistani: marinoitu punasipuli.

Huom! Voit valmistaa leivokset pakastimeen. Tee marinoitu punasipuli mieluiten tarjoilua edeltävänä päivänä.

20 kappaletta

Pohja:
250 g (9 viipaletta) ruisvuokaleipää
100 g Valio voita

Täyte:
250 g Valio Viola kylmäsavulohituorejuustoa
1 tl wasabitahnaa
1 rkl sitruunamehua
200 g kylmäsavulohta

Marinoitu punasipuli:
1 punasipuli
¼ dl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
¼ tl suolaa
¼ dl oliiviöljyä

Koristelu:

marinoitua punasipulia
150 g Valio Viola kylmäsavulohituorejuustoa
1 tl Valio maitoa
pieniä kapriksia
tilliä


Hienonna leipä tehosekoittimessa pieniksi muruiksi. Sulata voi ja lisää joukkoon leipämurut. Levitä leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle kädellä hyvin painellen noin 20 x 25 cm kokoiseksi levyksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Yhdistä kylmäsavulohituorejuusto, wasabi ja sitruunamehu keskenään vatkaimella sekoittaen. Levitä pohjan päälle.

Asettele lohiviipaleet pinnalle yhtenäiseksi matoksi. Nosta pakastimeen, kunnes viipaleet ovat kohmettuneet ja leikkaaminen helpottuu. Voit myös pakastaa leivonnaisen tässä kohtaa ja ottaa jäisenä sulamaan huoneenlämpöön noin 45 minuuttia ennen paloittelua, jolloin rakenne on yhä osittain jäinen. Leikkaa levy neliöiksi.

Valmistele marinoitu punasipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan punaviinietikka, sokeri ja suola. Kiehauta. Lisää punasipuli, kiehauta uudelleen ja ota sitten liedeltä jäähtymään. Anna sipulirenkaiden maustua etikkaliemessä 5 minuuttia. Lisää sitten öljy. Anna marinoitua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.

Notkista koristeluun tuleva tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon tilkka maitoa, jotta seos muuttuu helpommin pursotettavaksi. Laita tuorejuusto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Asettele leivosten päälle marinoitua punasipulia ja pursota päälle tuorejuustoruusukkeita. Viimeistele hienonnetuilla kapriksilla ja tillillä.

Yhteistyössä Valio


VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
5 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat