01.10.2008   98 kommenttia Kategoria: Kuukauden vinkki

Vaniljakreemijauhe


Lokakuun vinkki

Yksi useimmin kysyttyjä asioita blogissani on: ”Mistä tuota vaniljakreemijauhetta saa?”. 😉 Tässä siis lyhyesti vaniljakreemijauheesta. Vaniljakreemijauhe on tuttu aihe kermapursotusten yhteydestä. Muista blogeista olen itsekin oppini saanut: siis vaniljakreemijauhe on oiva kermavaahdon tukevoittaja – toki muitakin vaihtoehtoja löytyy. Tarkempaa asiaa tästä ja kermavaahdosta löytyy ”kermavaahdon perusteista”. Vaniljakreemijauhetta voi toki käyttää moneen muuhunkin. Itse käytän sitä kakun täytteiden makeuttajana ja jämäköittäjänä liivatteen sijaan. Jauheesta tehtyä vaniljakreemiä voi käyttää niin ikään kakun täytteissä, viinereissä, muffinsseissa jne.

Mutta asiaan eli kysymykseen vastatakseni: varmuudella tukusta, vaihtelevalla menestyksellä isoista ja pienistä ruokakaupoista. Esim. Citymarket myy vaniljakreemijauhetta, mutta kaikista myymälöistä sitä ei siitä huolimatta ole saanut. Kannattaa esittää myyjille tuotetoiveita. Kun tarpeeksi kyselemme vaniljakreemijauheen perään, niin eiköhän se pian ole peruselintarvike pikkuisimpiakin kyläkauppoja myöten. Se, minkä näköistä putelia metsästetään, näkyy kuvassa. Etsinnät kannattaa keskittää leivonta-, jälkiruoka- ja maustehyllyjen tienoille.

Vaniljakreemijauheen tilalla saman asian ajaa myös jälkiruokakastikeainekset. Esimerkiksi Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta olen käyttänyt kakun täytteiden jämäköittämiseen. Käyttömäärä on suunnilleen yks yhteen vaniljakreemijauheen kanssa.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona pinkkiä suklaaspraytä, valkosuklaan makuista muotoilumassaa, paperipillejä ja Happy Birthday -kakunkoriste.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit