tammikuun_vinkki

Tammikuun vinkki

Lukija (kiitos Plei !) vinkkasi minulle syksyllä tuotteesta nimeltä Naturata-vaniljajauhe ja vinkkejä on mukava jakaa eteenpäin, kun hyödylliseen sellaiseen törmää. Vaniljajauhetta voi soveltaa kaikkiin resepteihin, jotka sisältävät vaniljasokeria tai vaniljatangon. Vaniljajauhe on ehtaa bourbon-vaniljaa. Se on vaniljasokeria huomattavasti aromikkaampaa kuten ulkonäöstäkin voi päätellä: vaniljasokerissa vanilja maistuu itse asiassa yllättävän miedosti. Vaniljajauhe on osoittautunut omassa testissäni vaniljatangon veroiseksi. Yksi maustemitta vaniljajauhetta vastaa n. puolikasta vaniljatankoa.

Vaniljajauhe ei sisällä sokeria, joten korvattaessa vaniljasokeri kannattaa laittaa lisäksi hieno/tomusokeria. Korvaavuussuhde voisi olla jotain tällaista: 1 tl vaniljasokeria -> 0,5-1 mm (maustemitta) vaniljajauhetta ja 1 tl tomusokeria.

Vaniljajauhe on muuten myös visuaalisesti hauskan näköistä: esimerkiksi täytemousse saa silmin nähtävän vaniljaisuuden mustista vaniljan siemenistä.

Minulta on kyselty, mistä vaniljajauhetta saa ostaa. Itse olen löytänyt sitä Citymarketista, mutta kommenteista löytyy vinkkejä muistakin ostopaikoista. Yksi purkki maksaa vajaa 10 e. Vaniljajauheesta löytyy myös puolet edullisempaa merkkiä, kannattaa lukea kommenteista vinkit!