Marraskuun vinkki
Useampaan otteeseen olen saanut kysymyksiä kuvissa vilahtelevista pussinsulkijoista. Nyt ajattelinkin tässä yhteydessä vinkata noista monikäyttöisistä kapistuksista kaikille. Leivontakäytössä nämä ovat lähes välttämättömiä pursotettaessa kermaa tai varsinkin jotain paksumpaa ainetta. Pursotuspussia voi huoletta painaa ilman, että aine pyrkii yläkautta ulos. Sulkijalla saa myös helposti tiivistettyä pursotettavan aineen pussin suuta kohti.
Pussinsulkijalla saa suljettua herkästi kuivuvan sokerimassapussin niin, että massa on käyttökelpoista vielä useiden viikkojen jälkeen. Avatun marsipaanipakkauksen kanssa toki sama juttu. Toki sulkijat ovat käytössä kaikessa muussakin säilytyksessä. Mm. avatut pakasteet suljen aina näillä sulkijoilla. Pussinsulkijoita myyvät ainakin Clas Ohlson, monet isot päivittäistavarakaupat ja Ikea, mutta kommentteihin voisi kerätä muitakin ostopaikkoja, joissa olette näihin törmänneet.
Hei!
Kiva vinkki toi pussinsulkia.
Linda: Tuli vaan mieleen, että korppujauhoja kannatta pitää muovipullossa, niin ne ei leviä ympäri kaappia ja siitä on kätevämpi myös jauhottaa vuokia 🙂