Tammikuun vinkki

Joskus löytää uusia makuja ja ideoita ihan sattumalta ja niin kävi tässäkin. Tavallinen tomusokeri ja margariini oli loppu, kun tein viime kesänä marsipaanikakkua varten sokerikreemiä. Kaapista löytyi kuitenkin Dansukkerin ruokotomusokeria ja aitoa voita. Näiden yhdistelmästä syntyi kreemiin mielettömän ihana, selkeän kinuskinen makuvivahde. Kakun kuorruttamisen lisäksi tätä kreemiä olisi kiva käyttää pursotuksiin ja miksei vaikka kakun täytteenä. (Huom! Lisäys 16.9.15: Ruokotomusokeri on toistaiseksi poistunut ruokakauppojen valikoimasta.)

Ainekset:
125 g voita
4 dl ruokotomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Sekoita ruokotomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetki. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä. Kreemi säilyy jääkaapissa päivän, pari. Kylmänä kreemi on niin kovaa, että mikrolämmitys on välttämätön ennen käyttöä.