02.09.2008   19 kommenttia Kategoria: Kuukauden vinkki

Kaakaojauhe leivonnassa


Syyskuun vinkki

Tämän kuukauden vinkki kuuluu sarjaan ”asia, joka pitäisi vain tietää”, sillä yleensä ohjeissa ei ole tarkemmin määritelty, minkälaista kaakaojauhetta tulisi käyttää. Näin myös minun blogissani. Kirjoittamaton sääntö kuitenkin on, että leivonnassa käytetään aina tummaa, sokeroimatonta, ”aitoa” kaakaojauhetta. Sokeroidut, sellaisenaan maitoon sekoitettavat jauheet lienevätkin nimeltään kaakaojuomajauheita. Tämä ei tarkoita, etteikö niitäkin voisi käyttää, mutta lopputulos on silloin erilainen kuin reseptin laatija on ajatellut: ainakin vähemmän kaakaon makuinen.

Isommissa kaupoissa tarjolla on useita merkkejä ja itse olen tainnut kokeilla niitä kaikkia suurempia eroja havaitsematta. Tässä mielessä halvintakin merkkiä uskaltaa ottaa. Itse yritän koko ajan muuttaa kulutustottumuksiani enemmän siihen suuntaan, että välttelisin lisäaineita jos vain mahdollista ja näin tehdessäni mielelläni maksan tuotteesta vähän enemmänkin. Eroja löytyy kaakaojauheidenkin kohdalla. Van Houten -kaakaojauhe oli minun kauppani valikoimissa ainoa, joka ei sisältänyt yhtään lisäainetta.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
5 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat