26.08.2009   13 kommenttia Kategoria: Kuukauden vinkki

Juustokakun reuna


Elokuun vinkki

Juustokakun siistit reunat ovat toki ensisijaisesti ulkonäkökysymys, mutta esimerkiksi suklaareunuksen kanssa on välttämätöntäkin, että tarttumapinta on tasainen. Alan erikoisliikkeiden myymät reunakalvot ovat tulleet monessa yhteydessä esiin blogissani. Elokuun pikkuvinkkinä halusin tarjota toisenkin toimivaksi havaitsemani keinon, johon ei tarvita mitään hankintoja ja tiskattavaltakin säästyy. Sivele irtopohjavuoan reunoille pullasudilla hieman kasviöljyä (esim. rypsiöljy). Täytä kakku normaaliin tapaan. Työnnä hyytymisen jälkeen ohut muovilasta kakun ja vuoan reunan väliin. Kierrä muovilastalla kakun ympäri: havaitset, että kakku irtoaa kuin itsestään vuoan reunoista, eikä lasta riko lainkaan kakun pintaa.

elokuun_vinkki1 elokuun_vinkki2

Kuvassa vasemmalla kakku heti irrottamisen jälkeen. Oikean puoleisessa kuvassa vielä vedetty reunus tasaiseksi lastanvedolla. Lopputulos ei juuri poikkea reunakalvolla aikaansaadusta.

elokuun_vinkki3 elokuun_vinkki4

Tämän vinkin olen saanut lukijalta, mutta blogini kommenttiviidakosta en valitettavasti päässyt enää vinkkaajan nimimerkin jäljille. Saa ilmoittautua! 🙂

Huomioithan kuitenkin, että täytteen rakenteellakin on merkitystä reunan siisteyteen. Löysähkö täyte jää epätasaisemmaksi kuin tiivis. Liivatteiden lukumäärän suunnittelu onkin aina tasapainottelua: liivatteita tulee olla riittävästi, jotta reuna jää kauniiksi ja leikatut palat pysyvät pystyssä, mutta täytteen tulee kuitenkin olla koostumukseltaan pehmeää.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat