9.7.2011
POHJA. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Paloittele joukkoon jääkaappikylmä voi. Nypi voi ja jauhot sekaisin.
Lisää vesi. Taikina jää melko jauhoiseksi – älä kuitenkaan enää lisää nestettä.
Muodosta taikina tiiviiksi möykyksi, kääri voipaperin/kelmun sisään ja anna levätä jääkaapissa ainakin tunnin ajan. Taikinan voi hyvin tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä iltana.
Säästä nyrkin sisään mahtuvan mötikän verran taikinaa piiraan koristeluun. Kauli loput jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi.
Käännä vuoka nurinpäin taikinalevyn päälle ja leikkaa sen reunoja myöten levystä tasainen ympyrä. Nosta voideltuun (halkaisija n. 26 cm) piirakkavuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Sekoita marjoihin sokeri ja perunajauhot.
Lisää kuningatar-rahka ja muna.
Kaada marjaseos vuokaan pohjan päälle.
Kauli lopusta taikinasta levy ja leikkaa siitä kruunun muotoinen koriste. Voit voidella koristetta munalla, jolloin se ei tummu niin helposti.
Paista piirasta 200 asteessa 35-40 minuuttia.
TARJOILE vaniljasokerilla maustetun mascarponen tai kermavaahdon kanssa.
Tein tämän piirakan se oli aivan ihanan makuinen:))
Toivottavasti vanha mustikka-apaja on antelias tänä vuonna 😉
Nam, tätä teen viikonloppuna, marjastusretken jälkeen
LENNU:
Oma perhe ja sukulaiset ovat onnellisten kärkijoukkoa. Ja naapurit ja työkaverit ovat ainakin toistaiseksi olleet avuliaita. 🙂
Kuka onnellinen syö nämä kaikki ihanat leipomuksesi??
Tätä täytyy ehottomasti kokeilla, vaikuttaa herkulta! 🙂
Ihana! Tätä leivon 8-vuotiaan pikkuprinsessan nimppareille.- Eilen tuli tehtyä vieraille kahvipöytään taas kerran kylmäsavulohi-parsakaalipiirakkaa ja oli taas niin herkkua.
Voi miten ihana idea jälleen! Mistä sä näitä oikein ammennat!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tänään tuli tehtyy yhistelmä tästä ja mamma mian marjapiirakasta, eli sen toisen pohja ja täytteeks mustikoita ja kuningatartahkaa 🙂 Ja oli hyvää, nam!