Tämän kakun tein kummityttöni Minnan valmistujaisjuhlaan. Teemaksi sovimme ”jotain kesäistä”. Pääväri ei saanut olla vaaleanpunainen, niinpä päädyin kesäisen vihreään. Minnalle oli jäänyt tuo Baileys-täyte mieleen jostain vuosia sitten tekemästäni kakusta ja se oli ehdoton toive yhdessä suklaapohjan kanssa. Pitkästä aikaa tein tuota täytettä ja kyllä se on hyvää! Koska kakku oli tavallista isompi, tein täytteen 1,5-kertaisena annoksena. Täytettä riitti paksuiksi kerroksiksi ja kakku sai näyttävää korkeutta.

Kuorrutin kakun sokerikreemillä. Päädyin ratkaisuun, koska halusin tehdä kakkuun runsaan koristelun. Näin koristeet tavallaan korvaavat sokerimassakuorrutteen, eikä sokerimassaa tule kohtuuttomasti yhden syöjän lautaselle. Tein sokerikreemin oikeasta voista, jotta se olisi mahdollisimman herkullinen. Pastavärillä värjättynä ja huolellisesti kakun päälle levitettynä se muodostaa tasaisen ja näyttävän pinnan. Sokerikreemin etu kermavaahtoon nähden on se, että koristeet pysyvät sen päällä moitteettomina, vaikka kakun koristelisi jo edellisenä päivänä.

Halusin tehdä kakulle koristelun, jossa tärkein työväline on omat kätöset. Tämä siis esimerkkinä siitä, ettei koristeluun välttämättä tarvita muotteja ja muita erikoisvälineitä. Välttämätön apuväline on oikeastaan vain kaulin. Kukat on muotoiltu kaulitusta levystä leikatuista ja alustaa vasten kieritetyistä nauhoista.