01.06.2014   20 kommenttia Kategoria: Kesä,  Kevät,  Syntymäpäivät,  Täytekakut,  Vappu
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Kukkiva kesäkakku


Tämän kakun tein kummityttöni Minnan valmistujaisjuhlaan. Teemaksi sovimme ”jotain kesäistä”. Pääväri ei saanut olla vaaleanpunainen, niinpä päädyin kesäisen vihreään. Minnalle oli jäänyt tuo Baileys-täyte mieleen jostain vuosia sitten tekemästäni kakusta ja se oli ehdoton toive yhdessä suklaapohjan kanssa. Pitkästä aikaa tein tuota täytettä ja kyllä se on hyvää! Koska kakku oli tavallista isompi, tein täytteen 1,5-kertaisena annoksena. Täytettä riitti paksuiksi kerroksiksi ja kakku sai näyttävää korkeutta.

Kuorrutin kakun sokerikreemillä. Päädyin ratkaisuun, koska halusin tehdä kakkuun runsaan koristelun. Näin koristeet tavallaan korvaavat sokerimassakuorrutteen, eikä sokerimassaa tule kohtuuttomasti yhden syöjän lautaselle. Tein sokerikreemin oikeasta voista, jotta se olisi mahdollisimman herkullinen. Pastavärillä värjättynä ja huolellisesti kakun päälle levitettynä se muodostaa tasaisen ja näyttävän pinnan. Sokerikreemin etu kermavaahtoon nähden on se, että koristeet pysyvät sen päällä moitteettomina, vaikka kakun koristelisi jo edellisenä päivänä.

Halusin tehdä kakulle koristelun, jossa tärkein työväline on omat kätöset. Tämä siis esimerkkinä siitä, ettei koristeluun välttämättä tarvita muotteja ja muita erikoisvälineitä. Välttämätön apuväline on oikeastaan vain kaulin. Kukat on muotoiltu kaulitusta levystä leikatuista ja alustaa vasten kieritetyistä nauhoista.

20 hengen kakku

Baileys-suklaakakku

Pohja:
suklaakakkupohja (aineksien määrää kasvatettu neljänneksellä)

Kostutus:

2 ½ dl maitoa

Täyte:

1,5-kertainen annos Baileys-täytettä

Kuorrutus:
kaksinkertainen annos sokerikreemiä
vihreää elintarvikeväriä

Koristelu:
eri värisiä sokerimassoja (vaaleanpunaista, pinkkiä, turkoosia, sinistä ja vihreää)
sokerikuorrutetta tuubissa

Tee suklaakakkupohja muutoin ohjeen mukaan, mutta neljänneksen suurempana annoksena 26-senttisessä irtopohjavuoassa. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

Valmista Baileys-täyte puolitoistakertaisena. Näin saat muhkeat täytekerrokset isoon kakkuun.

baileys-tayte-vaihe-2 baileys-tayte-vaihe

Kokoa kakku leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (sama, jota käytit pohjan paistamisessa). Laita ensimmäinen pohjalevy vuoan pohjalle ja kostuta maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta viimeinen pohja kanneksi ja kostuta. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

kukkea_kesakakku-vaihe-5 kukkea_kesakakku-vaihe-6

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

kukkea_kesakakku-vaihe-8

Valmista sokerikreemi kaksinkertaisena annoksena halutessasi oikeasta voista. Tässä kreemi on värjätty vihreällä pastavärillä vaaleanvihreäksi.

kukkea_kesakakku-vaihe-7

Pehmitä kreemi varoen mikrossa miedolla lämmöllä, jotta se notkistuu helposti levitettäväksi. Levitä kreemi kakun päälle ja reunoille palettiveitsellä tai leveällä lastalla.

kukkea_kesakakku-vaihe-9 kukkea_kesakakku-vaihe-10
kukkea_kesakakku-vaihe-11 kukkea_kesakakku-vaihe-12

Valmista sokerimassakoristeet edellisenä päivänä tai noin viittä tuntia aiemmin, jotta ne ehtivät kovettua muotoonsa. Kiinnitä koristeet kakkuun sokerikuorrutteella.

kukkea_kesakakku-vaihe-13 kukkea_kesakakku-vaihe-14
kukkea_kesakakku-vaihe-15 kukkea_kesakakku-vaihe-16

Onnea Minnalle!

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat