14.05.2019   Ei kommentteja Kategoria: Kesä,  Muffinssit,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kukkeat vadelmamuffinssit


Kaupallinen yhteistyö Valion kanssa.

Pursotustaidot ovat tärkeässä osassa niin kakkujen kuin muiden leivonnaisten koristelussa. Viime vuosina erilaisten tyllojen yleistyminen on tehnyt näyttävien pursotusten loihtimisesta entistäkin helpompaa. Muffinssit ovat harjoittelun kannalta hyvä valinta, sillä jokainen niistä voi olla yksilö, kuten tässäkin asetelmassa nähdään. Upein kokonaisuus syntyy yhdistämällä useampia sävyjä, esimerkiksi kaksi saman värin tummuusastetta (tässä vaaleanpunainen ja pinkki) ja yksi tehosteväri (tässä vaaleanvihreä).

Pursotuskerman voi valmistaa monella eri tavalla. Yksinkertaisimmillaan se on sokerilla maustettua vispikermaa. Näissä kukkapursotuksissa halusin esitellä pari erilaista pursotuskermaa, jotka muodostuvat kerman ja rahkan seoksesta. Se on hyvä ratkaisu silloin, kun kermaa tulee leivonnaisen päälle tuhti kerros, jolloin pelkkä kermavaahto voi tehdä kokonaisuudesta raskaan. Rahka raikastaa ja maustetulla rahkalla voit puolestaan muunnella makua kulloiseenkin leivonnaiseen sopivaksi.

Vinkki: Älä anna pursotusten viedä huomiota varsinaiselta muffinssireseptiltä! 🙂 Valkosuklaahippuja sisältävä taikina on vailla vertaa yhdistettynä raikkaisiin vadelmiin. Kokonaisuus on mehevä ja uskomattoman herkullinen. Taikina on myös erittäin helppotekoinen.

Valkosuklaa-vadelmamuffinssit

14 kappaletta

  • Taikina:
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g Valio voita
  • 200 g Valio maustettua rahkaa, vanilja
  • 2 munaa
  • 150 g valkosuklaata
  • 275 g vadelmia (pakastettuja tai tuoreita)
  • Vaniljainen pursotuskerma:
  • 3,3 dl Valio kuohukermaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (pastaväriä)
  • 200 g Valio maustettua rahkaa, vanilja
  • Raikas rahkakerma:
  • 2 dl Valio vispikermaa
  • ½ dl sokeria
  • (pastaväriä)
  • 250 g Valio maitorahkaa
  • Pinnalle:
  • sokerihelmiä ja nonparelleja


  • Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää jauhoseoksen joukkoon voisula, vaniljarahka ja munat. Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Sekoita suklaarouhe taikinaan.
  • Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin ja tiputa joukkoon vadelmia. (Vinkki: jos et koristele muffinsseja mitenkään, kivan näköinen pinta syntyy ripottelemalla päälle raesokeria ennen paistamista.) Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.
  • Tee pursotuskerma jommalla kummalla ohjeella (kumpikin on mitoitettu tämän ohjeen muffinssimäärälle). Vaniljainen kerma on makeampaa, raikas rahkakerma puolestaan sopii, jos et välitä kovin makeasta. Voit valmistaa vaahdot pienemmissä erissä, jos haluat tehdä eri värejä. Tässä on tehty kaksi eri vaaleanpunaisen sävyä, yksi vaaleanvihreä sekä yksi valkoinen vaahto, johon pursottamisen yhteydessä on sekoitettu punainen väri.
  • Yhdistä pursotukseen erilaisia tylloja eli pursotinteriä. Tässä on käytetty seuraavia tylloja: tähtitylla, kukkatylla, ruusutylla sekä Russian Bulbous -erikoistylla.
  • Molemmat vaahdot valmistetaan vatkaamalla ensin kerma ja sokeri(t) vaahdoksi. Sävytä kerma vaahdotuksen aikana pastavärin avulla. Väriä ei koskaan kannata sekoittaa valmiiseen vaahtoon, sillä värin sekoituksen aikana kermavaahto muuttuu helposti liian paksuksi. Sekoita lopuksi joukkoon rahka ja vatkaa vielä hieman, jos tarpeen. Vaahdon täytyy olla napakkaa, mutta ei liian kankeaa, jolloin pursotusjälki ”repeilee”.
  • Laita eri väriset pursotuskermat pursotuspusseihin. Jos käytät liitintä, voit vaihdella tylloja pursotuksen aikanakin. Väriä on mahdollisuus sekoittaa myös valkoiseen vaahtoon pursotuksen aikana. Tällöin pursotuspussin sisäpintaa ”sotketaan” pastavärillä ennen pussin täyttämistä. Väriä voi sekoittaa huolimattomasti myös vaahdon joukkoon. Näin valkoinen vaahto elävöityy väriraidoilla pussista ulos puristettaessa. Pursota kermavaahtoa muffinssien päälle erilaisiksi ruusukkeiksi ja asetelmiksi. Jokainen muffinssi voi olla erilainen!
  • Yhteistyössä Valio

  • VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Valmistusaika: 2 t

Vaikeusaste: Vaativampi

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
17 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat