17.06.2016   7 kommenttia Kategoria: Kesä,  Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Kukkea kasvispiirakka


kukkea-kasvispiirakka

Kesällä kannattaa hyödyntää kotimaisia kasviksia ja kokeilla ennakkoluulottomasti uusiakin makuja. Minulle retiisi on tuttu jo lapsuudesta mummolan pihamaalta, mutta sen käyttö on jäänyt ruoanlaitossa ja leivonnassa vähälle. Nyt tämä pinkki ilmestys löysi paikkansa suolaisessa piirakassa. Retiisin voimakas maku pehmenee uunissa ja upea pinkki kuori pääsee oikeuksiinsa ruusuiksi taivutettuna.

Retiisi-kesäkurpitsapiirakka

Pohja:
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 ½ dl (n. 50 g) hienoksi raastettua parmesaanijuustoa
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 iso sipuli
1 rkl perunajauhoja
2 ½ dl ruokakermaa
4 ½ dl (n. 150 g) hienoksi raastettua parmesaanijuustoa
150 g ranskankermaa
3 munaa
¾ tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Pinnalle:
2 (à 400-500 g) ohutta kesäkurpitsaa
7 isoa retiisiä


Yhdistä täysjyvävehnäjauhot ja juustoraaste kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi. Voitele korkeareunainen piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja noin 5 cm:n verran reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

kukkea-kasvispiirakka-vaihe

Hienonna sipuli ja kuullota sitä nopeasti pannulla. Yhdistä perunajauhot pieneen määrään ruokakermaa. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan. Huomaa, että kesäkurpitsa- ja retiisiruusut nostavat täytteen pintaa noin 1 cm:n verran.

Veistä kesäkurpitsoista juustohöylällä ohuita siivuja. Paksuimmasta keskiosasta siivuja voi höylätä vuorotellen kummastakin reunasta, jotta saat jokaiseen siivuun kuoriosaa mukaan. Kurpitsan höttöisen keskiosan voi jättää käyttämättä. Leveimmät suikaleet voi leikata pituussuunnassa kahtia. Kierrä kesäkurpitsasuikaleita rullalle. Jatka tarvittaessa toisella suikaleella. Ruusut saavat olla hieman erikokoisia. Työnnä valmis ruusu täytteeseen.

kukkea-kasvispiirakka-vaihe-2 kukkea-kasvispiirakka-vaihe-5

Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Laita siivut mikrokulhoon ja kuumenna välillä sekoitellen noin 4 minuuttia (630 W), kunnes siivut ovat pehmentyneet taipuisiksi. (Kuoren väri haalistuu tässä vaiheessa, mutta voimistuu uudelleen uunissa.)

kukkea-kasvispiirakka-vaihe-3 kukkea-kasvispiirakka-vaihe-4

Taivuta retiisisiivu rullalle. Kierrä ympärille lisää siivuja, kunnes olet saanut sopivan kokoisen ruusun. Upota ruusu täytteeseen.

kukkea-kasvispiirakka-vaihe-6 kukkea-kasvispiirakka-vaihe-7

Paista piirakkaa 200 asteessa 40-45 minuuttia.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
62 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin lokakuun arvonta



Lokakuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää poro-lautasliinoja, salted caramel -makutomusokeria ja puolipallo-silikonivuoan.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit