
Pullat manteli-kanelitäytteellä
Taikina:
½ annosta pullataikinaa
Täyte:
100 g voita
1 ½ dl mantelijauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
2 tl kanelia
¾ dl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta
1 prk (á 200 g) kermaviiliä
1 muna
Voiteluun:
1 muna
Koristelu:
1 ½ dl tomusokeria
1 rkl vettä
(vaalean)punaista elintarvikeväriä
Valmista pullataikina erillisen ohjeen mukaan, mutta puolet pienempänä annoksena.
Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon loput täyteainekset.
Leivo pullataikinasta pitkä pötkö ja jaa se 10 - 12 osaan. Pyöritä taikinasta pyöreitä pullia. Laita pullat pellille leivinpaperin päälle.
Paina keskelle kolo lasin pohjalla. Jos pohja tarttuu kiinni, kasta se ensin vehnäjauhoihin.
Laita koloon nokare täytettä. Voitele pullan reunat munalla.
Paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä.
Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Värjää vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä. Koristele reunat pursotuksella. Käytä pursotuksessa kulmasta auki leikattua pakastuspussia tai pursotuspussia ja tyllaa (koko 3 mm).
itselläni jäi epähuomiossa kaneli pois mutta täytteestä tuli todella hyvää! laitoin osaan pullista aprikoosimarmeladia mantelitäytteen alle, sopi loistavasti yhteen 🙂
Jee näyttää kyllä ihan sika kivalta.
MJN: ei, en tarkoita karvasmantelia, vaan marsipaania 😉 Kun monissa leivonnaisissa käytetään sekä taikinassa, että täytteessä marsipaania, en ollut varma, maistuisiko ihan pelkästä mantelista tehty täyte siten marsipaanimaiselta.
KINUSKIEMO: Hieno juttu, sitten varmasti tulevat kokeiluun! 🙂
MUUMIMAMMA72:
Dallasilaiset kukkapullat, mikä ettei! En näe mitään syytä, miksi ei dallastäyte tähän sopisi.
Onnistuuko jos näihin tekee tuon Dallas-pullien vaniljatäytteen eli ei käytä lainkaan kermaviiliä eikä mantelia?
Tarkoitatkohan Taikinatassu karvasmantelin makua? Joissakin marsipaanijutuissa se maistuu, mutta ei tässä pullantäytteessä. Itse kartan sitä makua, siitä syystä se tuli mieleeni.
TAIKINATASSU:
Oikeaan osui tuo veikkaus. Täyte ei ainakaan kinuskikeittiössä maistunut marsipaanilta, vaikka mantelia sisältääkin. Jos manteli ei ole suosikkilistalla, niin sen tilalla voisi käyttää vaikkapa hasselpähkinäjauhetta.
Maistuuko tuo täyte saman tapaiselta, kuin marsipaanista tehty pullien täyte? Veikkaisin, ettei ainakaan ihan samalta, mutta en uskalla lähteä kokeilemaan, ennen kuin saan varmaa tietoa.. Sinänsä olisi mielenkiintoista kokeilla.
Nimim. inhoan marsipaania sydämeni kyllyydestä.
IHANIA! Minäkin haluan tehdä tuolla idealla kukkapullia!
Jos laittaisi keltaisen täytteen (esim. jotenkin persikoita joukkoon?) ja tekisi valkoiset terälehdet, saisi päivänkakkaroita. :>
Oi Oi, pakko leipoa huomenna pullaa! Niin herkullisilta näyttää nämä kukkaset! 🙂