06.04.2020   3 kommenttia Kategoria: Kesä,  Kevät,  Leivät, sämpylät ja rieskat,  Leivontahaasteet
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Kukkaleipä


Muutama aika sitten siskoni vinkkasi mielenkiintoisesta leipäuutuudesta, Meillä Kotona -sivustolta löytyvästä kukkafocacciasta. Inspiroiduin ihanan keväisestä koristelusta ja päätin haastaa teidätkin taiteilemaan. 🙂 Kauniin leivän leipominen rentouttaa ja saa ajatukset positiivisille urille. Tämä on sitä paljon puhuttua taikinaterapiaa!

Muokkasin omaa focaccia-reseptiäni rukiisempaan suuntaan lisäten siihen ruista jauhoina ja leseinMä. Voit tehdä oman jauhosekoituksen – uskoisin gluteenittoman jauhoseoksen myös käyvän, kunhan valitsee jonkin rouheisemman/tummemman laadun. Huomioi, että tämän taikinan kuuluu olla sämpylätaikinaa löysempää ja kohottamisen jälkeen sitä ei saa vaivata eikä painella. Näin saat ihanan huokoisen, pehmeän lopputuloksen.

Tämä resepti on viikon ensimmäinen Kinuskikissan leivontahaaste. Lue ohjesivulta tarkemmin haasteiden ideasta ja miten olet mukana. Haasteresepteistä julkaistaan videot Instagramin tarinassa.

Ruis-focaccia

Taikina:
7 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl ruisjauhoja
1 ½ dl ruisleseitä
1 rkl hienoa merisuolaa
1 ps kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
4 dl vettä
2 dl omenamehua
¾ dl oliiviöljyä

Pinnalle:
2 rkl oliiviöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi

Koristelu:
oranssia ja keltaista paprikaa
punaista suippopaprikaa
punasipulia
vihreitä papuja
rucolaa
kuivattua rosmariinia
merisuolaa


Kuivahiivaa käytettäessä: Yhdistä jauhot, leseet, suola ja kuivahiiva kulhossa. Lämmitä vesi ja omenamehu hieman kädenlämpöä lämpimämmiksi (42 astetta). Sekoita jauhoseoksen joukkoon. Lisää lopuksi oliiviöljy.

Tuorehiivaa käytettäessä: Yhdistä vesi ja omenamehu ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon tuorehiiva. Lisää suola, leseet ja jauhot ja jauhojen lomassa vähitellen oliiviöljy.

Vaivaa taikinaa noin 5 minuutin ajan. Peitä kulho liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa vähintään tunnin ajan, mieluiten enemmänkin.

Levitä taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Taikinan ei tarvitse ulottua pellin reunoihin saakka, sillä se leviää uunissa. Älä painele taikinaa vaan käsittele sitä hellävaroen.

Yhdistä oliiviöljy ja murskattu valkosipulinkynsi. Sivele seos taikinan pinnalle.

Leikkaa paprikoista ja punasipulista ohuita siivuja ja laita leivän päälle. Tee varret vihreistä pavuista ja rucolanlehdistä. Ripottele pinnalle rosmariinia.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Valmiin leivän voi sivellä oliiviöljyllä ja ripotella merisuolaa päälle.

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
26 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat