18.02.2019   7 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat,  Muuta makeaa,  Pikku-Kinuskit,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kropsu eli pohjalainen pannukakku


Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Kropsu oli minulle ennen tätä reseptiä tuttu vain korvakuulolta, sillä Pohjanmaan mummolan ajoilta muistan tämän hauskan kuuloisen sanan, jonka merkitys ei minulle kuitenkaan koskaan selvinnyt. Isu hemmotteli meitä monenlaisilla leivonnaisilla, joista ehkä tunnetuimpia olivat hänen bebe-leivoksensa. Kropsusta minulla ei selkeää makumuistoa ole, vaikka varmasti olen sitäkin syönyt.

Haluan kuitenkin vaalia pohojalaasia leivontaperinteitä ja tällä reseptillä on tärkeä merkitys suvulleni. Härmästä kotoisin oleva äidin puoleinen suku olikin tiiviisti mukana reseptin kehittelyssä. Valitettavasti isun reseptiä ei ollut kukaan kirjannut ylös, sillä hän sekoitti taikinan aina näppituntumalta. Niinpä keskustelimme siitä, miltä kropsun kuuluu näyttää, tuntua ja maistua. Lopullisen hyväksyntänsä reseptille antoi äitini.

Vinkki: Kuvan kropsu on tehty ”isun tapaan” valurautapannussa. Sen halkaisija on 21 cm ja siihen menee ¼ annos taikinaa. Muistathan, että valurautapannua ei pidä pestä astianpesuaineella. Pannun voi puhdistaa hieromalla pinnan puhtaaksi sokeripalalla ja pyyhkimällä sen lopuksi öljytyllä talouspaperilla.

1 pellillinen

Taikina:
75 g voita
6 dl kevytmaitoa
4 munaa
1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 ½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja


Sulata voi. Lisää maidon joukkoon munat käsivispilällä sekoittaen. Sekoita munamaitoon luomusiirappi, suola ja vähitellen jauhot. Lisää lopuksi voisula.


Voitele pelti (tai valurautapannu). Kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Valmistusaika: 50 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
33 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat