22.07.2019   96 kommenttia Kategoria: Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Kreikkalainen kasvisvoileipäkakku


Siskoni oli tehnyt taannoisille kesteille kasvisvoileipäkakkua. En ollut moista koskaan aiemmin maistanut saati itse tehnyt. Oli yllätys kuulla kakkua jo maisteltuamme, että se ei sisältänyt lainkaan lihaa/kalaa – en ollut havainnut niiden puuttumista. Arvatahan sen saattaa, että seuraavaksi olin jo itse tekemässä samaa kakkua. Blogissakin oli huutava aukko kasvisvoileipäkakun kohdalla, joten pitihän resepti saada tännekin. Muutaman erilaisen version jälkeen päädyin kokeiluissani tähän, mielestäni mukavan raikkaaseen lopputulokseen.

Alkuperäinen resepti on julkaistu toukokuussa 2009. Julkaisen reseptin nyt uudelleen, sillä tein siihen pieniä muutoksia ja päivitin samalla valokuvan.

Juusto-kasvisvoileipäkakku

Vinkki: Kuvan kakku on tehty kaksinkertaisena annoksena, jolloin se riittää isompiinkin juhliin.

15 hengen kakku

Pohja
16 isoa viipaletta täysjyväpaahtoleipää

Feta-paprikatäyte:
(kahteen väliin)
100 g feta/salaattijuustoa
½ pienestä punasipulista
1 ½ dl hienonnettua rucolaa
1 punainen paprika
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
mustapippuria

Kurkku-valkosipulitäyte:
(yhteen väliin)
20 cm pala tuorekurkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 valkosipulinkynttä

Kostutus:

1 ½ rkl sitruunamehua
1 ¼ dl vettä

Kuorrutus:
200 g yrttituorejuustoa
tilkka maitoa

Koristeluun esimerkiksi:
kurkkua
jääsalaattia
punasipulirenkaita
kirsikkatomaatteja
fetakuutioita
oliivirenkaita
basilikaa


Raasta aluksi kurkku-valkosipulitäytteen tuorekurkku ja laita se siivilään valumaan. Valuta myös aurinkokuivatuista tomaateista suurin osa öljystä pois.

Hienonna feta/salaattijuusto, punasipuli ja rucola. Leikkaa paprika kuutioiksi. Aurinkokuivatut tomaatit voit leikata pienempiin paloihin, jos suikaleet ovat isoja. Yhdistä kaikki feta-paprikatäytteen ainekset keskenään.

Valmista toinen täyte yhdistämällä kurkkuraaste ja tuorejuusto keskenään. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet.

Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Purista kostukkeen sitruunamehu ja yhdistä veden kanssa. Aseta neljä leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin tarjoilulautaselle. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle puolet feta-paprikatäytteestä.

Laita päälle toinen kerros paahtoleipiä ja kostuta. Levitä tähän väliin kurkku-valkosipulitäyte. Laita päälle taas neljä paahtoleipää, kostuta ja levitä loput feta-paprikatäytteestä. Laita päällimäiseksi kerros leipiä ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.

Ohenna kuorrutteen tuorejuustoa tarvittaessa maidolla, jotta se on helpompi levittää. Peitä tuorejuustolla kakun reunat.

Leikkaa kurkusta ohuita siivuja ja tee niihin kukkamuotilla aukkoja. Koristele siivuilla kakun reunat. Peitä päällinen jääsalaatin lehdillä ja muilla mainituilla aineksilla. Viimeistele kurkkukukkasilla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
43 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat