09.07.2018   1 kommentti Kategoria: Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Kesä,  Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Korvapuustitötteröt


Rakastetusta korvapuustista tulee uusi herkku, kun sen paistaa jäätelövohvelissa. Nämä pullat maistuvat sellaisinaankin, mutta kuumana kesäpäivänä nautinnon kruunaa pallo suosikkijäätelöä.

Korvapuusti + jäätelö, mistä yhdistelmän herkut ovat peräisin? Jäätelön keksivät kreikkalaiset ja roomalaiset jo tuhansia vuosia sitten. Raaka-aineina he käyttivät hedelmämehua ja Olympos-vuoren lunta. Myöhemmin italialaiset alkoivat sekoittaa jäiseen jälkiruokaan maitoa ja kermaa. Suomessa jäätelönvalmistus alkoi 1930-luvulla. Pulla, vehnänen, saapui Suomeen 1800-luvulla ja oli aluksi ylellisyystuote kalliiden raaka-aineidensa vuoksi. Korvapuustit tulivat meille luultavasti ulkomailla leipurioppia saaneiden kondiittorien mukana. (Lähteet: Ruokatieto.fi, Tiede-lehti, Hiidenkivi-lehti)

Korvapuustijäätelöt

Vinkki: Vohveleita saa isommista ruokakaupoista. Niitä löytyy myös gluteenittomina.

22 kappaletta

Taikina:
100 g voita
2 ½ dl täysmaitoa
25 g hiivaa
¾ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
¾ tl suolaa
1 pieni muna
n. 9 dl vehnäjauhoja

Täyte:
50 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl fariinisokeria
2 rkl kanelia

Pinnalle:
1 muna
raesokeria

Lisäksi:
jäätelövohveleita

Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä
kardemummaa tai strösseliä


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, mausteet ja muna. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista vähän kerrallaan vispilällä vatkaten. Vatkaa taikinaa hetken aikaa. Lisää sitten loput jauhoista kädellä tai yleiskoneella vaivaten. Sekoita joukkoon voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmannes. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.

kookospullat-vaihe-2 kookospullat-vaihe-3

Yhdistä pehmeä voi, fariinisokeri ja kaneli tahnamaiseksi seokseksi. Kauli taikina ohueksi levyksi (leveys noin 20 cm). Pienemmässä tilassa taikinan voi jakaa kahtia, sillä levystä tulee pitkä. Levitä päälle täyte.

Kieritä levy rullalle ja jaa se noin 3 cm:n pätkiksi.

Laita puustit jäätelövohveleihin. Aseta vohvelit pystyyn esimerkiksi rengasvuokaan. Tue tarvittaessa foliolla.

Anna kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteessa foliolla peitettynä 20 minuuttia. Ota tämän jälkeen folio pois ja jatka tarvittaessa paistamista vielä pari minuuttia, jos pinta on jäänyt vaaleaksi.

Laita jäähtyneen tötterön päälle jäätelöpallo juuri ennen tarjoilua. Viimeistele ripauksella kardemummaa tai strösseliä.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä Kinuskikissan leivontakoulussa numerossa 6/2018.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
23 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin marraskuun arvonta



Marraskuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää jättikokoisen kuusimuotin, poromukeja, porolautasliinoja sekä 2019-pallokoristeet kakkuun.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit