Rakastetusta korvapuustista tulee uusi herkku, kun sen paistaa jäätelövohvelissa. Nämä pullat maistuvat sellaisinaankin, mutta kuumana kesäpäivänä nautinnon kruunaa pallo suosikkijäätelöä.

Korvapuusti + jäätelö, mistä yhdistelmän herkut ovat peräisin? Jäätelön keksivät kreikkalaiset ja roomalaiset jo tuhansia vuosia sitten. Raaka-aineina he käyttivät hedelmämehua ja Olympos-vuoren lunta. Myöhemmin italialaiset alkoivat sekoittaa jäiseen jälkiruokaan maitoa ja kermaa. Suomessa jäätelönvalmistus alkoi 1930-luvulla. Pulla, vehnänen, saapui Suomeen 1800-luvulla ja oli aluksi ylellisyystuote kalliiden raaka-aineidensa vuoksi. Korvapuustit tulivat meille luultavasti ulkomailla leipurioppia saaneiden kondiittorien mukana. (Lähteet: Ruokatieto.fi, Tiede-lehti, Hiidenkivi-lehti)