06.09.2019   178 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Korvapuustit


Itse tehty pulla on parasta mitä tiedän! Ja korvapuustit mielestäni parasta, mitä pullataikinasta voi tehdä. 🙂 Oma pulla tuntuu jotenkin aika henkilökohtaiseltakin jutulta ja ohimenevän hetken jopa puntaroin, julkaisenko reseptiä blogissa. Mutta nyt kun ohje on täällä, niin toivottavasti moni innostuu pullaa leipomaan, tällä tai jollain muulla ohjeella.

Minun makuuni ihanan korvapuustin salaisuus on, että käytetään paaaaljon kanelia! Fariinisokeri ja mantelijauhe antavat pullaan myös kivaa vivahdetta. Pidän siitä, että korvapuustissa on vahvat maut. Rakastan itse suunnattomasti kardemummaa ja ripottelen sitä aina taikinan lisäksi täytteeseenkin. Sillä tavoin se nousee vielä paremmin esille.

Myös rakenne on korvapuustissa tärkeä: kerroksia täytyy olla paljon. Se vaatii tarkkuutta kaulintavaiheessa: levy saa olla ohut.

Se, mihin muotoon korvapuustin leipoo, onkin sitten tottumuskysymys. Minä leivon pullat mielelläni myös kanelirulliksi, jolloin ne on on helppo syödä kuorimalla kerros kerrokselta. 🙂 Tässä ohjeessa kuvatulla tavalla saat perinteisiä, isoja ja meheviä puusteja. Taikinapötkön voi myös paloitella pienemmiksi (n. 2 cm) siivuiksi ja paistaa pullat rullina. Silloin kannattaa olla tarkkana paistoajan kanssa, jotta pullat eivät menetä mehevyyttään. Lisää ideoita löydät pullamallistosta.

Vinkki! Löydät korvapuustien leipomisesta myös videon Instagramista, Kinuskikissan profiilisivun kohokohdista.

Kanelipullat

4 pellillistä

Taikina:
1 annos pullataikinaa (vähennä sokeri 1,5 desilitraan)

Täyte:

125 g huoneenlämpöistä voita *)
2 dl fariinisokeria
4 rkl kanelia
(kardemummaa)
(3 dl mantelijauhetta)

Pinnalle:
1 muna
raesokeria

*) Mantelijauhetta käytettäessä voita voi laittaa 150 g, sillä manteli kuivattaa hieman rakennetta.


Valmista pullataikina linkistä löytyvää ohjetta noudattaen. Laita sokeria reseptistä poiketen vain 1,5 desilitraa, sillä täyte on makeaa.

Ota täytteen voi ajoissa huoneenlämpöön. Jos käytät täytteessä mantelijauhetta, voita saa olla hieman enemmän. Sekoita pehmeän voin joukkoon fariinisokeri ja kaneli.

Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi osa kerrallaan. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi (35 x 70 cm). Levitä päälle puolet täytteestä. Ripottele päälle halutessasi kardemummaa ja mantelijauhetta.

Kieritä taikina rullalle pidemmältä sivulta alkaen ja nipistä saumakohta huolellisesti umpeen. Leikkaa rullasta vuorotellen oikealle ja vasemmalle viistoja paloja. Mitä voimakkaammin viistoja paloja onnistut leikkaamaan sen paremmin korvapuustit avautuvat paistuessaan. Käännä palat niin, että kapeampi puoli on ylöspäin. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Paina keskeltä kahdella sormella pohjaan saakka, jotta leikkuupinta pullistuu ulospäin.

Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteessa pullien koosta riippuen 12–15 minuuttia. Jos uunissasi on hyvin tehokkaat ylävastukset, voi olla tarpeen laittaa paiston loppuvaiheessa folio suojaksi, jotta pulla kypsyy sisältä saakka eikä pala pinnasta.

Paulig-mexico

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Helppo

Avainsanat:
Korvapuusti

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
119 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat