05.11.2018   14 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Korvapuustiseepra


”Täällä tuoksuu korvapuusti!” Näin huudahti koulusta saapuva tyttäreni, kun olin valmistanut tämän kakun, joka maistuu korvapuustilta, mutta ei ole käynyt uunissa. Herkullinen korvapuustin tuoksu tulee kanelikiisselin keittämisestä. Pullamaisuutta täydentää kardemummalla maustettu vaalea täyte. Täyttäminen tapahtuu ”seepratekniikalla”, jossa täytteitä kaadetaan vuokaan vuorotellen. Näin saadaan pinta, joka muistuttaa korvapuustin kierteitä.

Hyydytetty korvapuustikakku

Pohja:
200 g maustekeksejä (esim. Speculaas)
75 g voita

Kanelikiisseli:

2 dl vispikermaa
1 ¼ dl fariinisokeria
2 rkl kanelia

Kanelitäytteen ainekset:
(kanelikiisseli, kts. edellä)
3 liivatelehteä
300 g karamellivanukasta (Valio)
1 ½ rkl vettä

Pullatäyte:
6 liivatelehteä
500 g Valio Vanilla vaniljakastiketta *)
400 g vaniljarahkaa
1 tl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
¾ dl maitoa

*) Huom: eri tuote kuin vaahdotettava vaniljakastike


Aloita kanelikiisselistä. Mittaa kerma, fariinisokeri ja kaneli kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen ja kiehauta nopeasti, jotta kanelipaakut hajoavat. Samalla kiisseli sakeutuu hieman. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi nostamalla kattila kylmään vesihauteeseen. Älä kuitenkaan anna kiisselin muuttua kylmäksi, sillä silloin rakenteesta tulee paksumpaa. Voit valmistaa kiisselin jäähtyessä pohjan.

Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita täytteiden liivatelehdet (3+6) likoamaan kylmään veteen. Yhdistä jäähtynyt kanelikastike ja karamellivanukas vatkaimella. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos kanelitäytteen joukkoon.

Yhdistä pullatäytteen vaniljakastike, vaniljarahka, sokeri ja kardemumma keskenään. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos pullatäytteen joukkoon.

Täytteet kannattaa valmistaa kulhoissa, joissa on kaatonokka (tai siirtää lopuksi sellaisiin). Näin täytteen annostelu vuokaan sujuu helpommin.

Sekoita molemmat täytteet vielä kertaalleen nuolijalla kulhon pohjaa myöten ennen kuin aloitat kaatelun. Kaada vuoan keskelle vuorotellen kaneli- ja pullatäytettä. Loppua kohden annosta voi pienentää, jotta saat keskiosaan tiheän rengaskuvion. Voit säädellä kuviota myös kaatamiskorkeudella. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos jompi kumpi täytteistä vaikuttaa liian paksulta, voit ohentaa sitä vielä kaateluvaiheessa vesitilkalla.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Jos haluat pinnalle raesokeria, ripottele se juuri ennen tarjoilua.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä ilmestyvässä Kinuskikissan leivontakoulussa (numero 8/2018).

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
13 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin marraskuun arvonta



Marraskuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää jättikokoisen kuusimuotin, poromukeja, porolautasliinoja sekä 2019-pallokoristeet kakkuun.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit