Yksi lapsuuteni ihana herkku oli äidin leipoma pullakakku. Se oli kaikessa yksinkertaisuudessaan reilusti kardemummaa sisältävä, ihanan mehevä paistos, jossa raesokeri rapisi pinnalla. Tämä resepti kuuluu nykyään myös blogin valikoimaan nimellä kardemummakakku. Kyseinen kakku nousi mieleeni valmistautuessani tulevaan korvapuustipäivään 4.10. Pohdin, että voisin helposti muokata pullakakusta korvapuustikakun. Päädyin paistamaan taikinan piirakkavuoassa saadakseni korvapuustimaisen kierteen näkyvästi esiin. Näin tästä kehkeytyi todellinen pikapullapiirakka.

Rakenteeltaan tämä leivonnainen muistuttaa kuivakakkua. Suosittelen kuitenkin hakemaan tähän sellaista paistoaikaa, joka on mieluummin ali kuin yli. Vaikka joutuukin sitten vähän kaapimaan paloja vuoasta. 😅 Tästä syystä piirakka paistetaan uunipellin alla – näin varmistetaan tasainen kypsyminen pinnan kuivahtamatta.