Yksi lapsuuteni ihana herkku oli äidin leipoma pullakakku. Se oli kaikessa yksinkertaisuudessaan reilusti kardemummaa sisältävä, ihanan mehevä paistos, jossa raesokeri rapisi pinnalla. Tämä resepti kuuluu nykyään myös blogin valikoimaan nimellä kardemummakakku. Kyseinen kakku nousi mieleeni valmistautuessani tulevaan korvapuustipäivään 4.10. Pohdin, että voisin helposti muokata pullakakusta korvapuustikakun. Päädyin paistamaan taikinan piirakkavuoassa saadakseni korvapuustimaisen kierteen näkyvästi esiin. Näin tästä kehkeytyi todellinen pikapullapiirakka.
Rakenteeltaan tämä leivonnainen muistuttaa kuivakakkua. Suosittelen kuitenkin hakemaan tähän sellaista paistoaikaa, joka on mieluummin ali kuin yli. Vaikka joutuukin sitten vähän kaapimaan paloja vuoasta. 😅 Tästä syystä piirakka paistetaan uunipellin alla – näin varmistetaan tasainen kypsyminen pinnan kuivahtamatta.
Janina: Kyllä voit tehdä munattomana. 1 muna vastaa 1/2 dl jugurttia tai vauvan hedelmäsosetta. 🙂
Valio lopetti kanelikreemin teon käsittääkseni sen takia, ettei sille ollut kysyntää tarpeeksi. Joten sitä en ainakaan minä enää mistään ole löytänyt. Sen takia Kinuskikissa muutti ohjeeseen tuon vaniljakreemin ja kanelin määrä suhteutettiin siihen sopivaksi.
Mutta toki jos sitä jostain löydät, niin toki voit käyttää. 🙂