26.07.2018   18 kommenttia Kategoria: Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Kesä
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Korvapuustijäätelö


Viime kesän jälkeen kaupan jäätelöaltaaseen ilmaantui tyhjiö, kun 3 kaveria lopetti korvapuustin makuisen lempijäätelöni valmistamisen. Tätä menetystä paruin Instagramissa ja kaverukset heittivät minulle haasteen valmistaa suosikkimakua itse. Minusta korvapuusti kuuluu niin olennaisesti suomalaisuuteen, että näin kesäkuumalla sitä on saatava nauttia myös jäätelön muodossa. Otin siis haasteen mielihyvin vastaan!

3 kaverin korvapuustijäätelö jääköön vertaansa vailla olevien makumuistojen joukkoon, mutta kotikonsteinkin saa hyvää jäätelöä aikaiseksi melko näppärästi. Halusin tehdä jäätelömassasta selkeästi kardemumman makuisen. Jäätelömassa jopa näyttää tekovaiheessa aika paljon pullataikinalta! Kaneliraidat nappasin jäätelööni kaverusten jäätelön inspiroimana – jäätelön pitää myös näyttää korvapuustilta. Raitojen aikaansaamisessa kokeilin eri tekniikoita – vaihtoehdot löytyvät reseptistä.

3 kaverin jäätelöt ansaitsevat arvostukseni, koska on aina ihailtavaa, kun joku tekee työtä tinkimättömällä asenteella ja hyvällä meiningillä. Tuntuu, että jäätelöt ovat loppuun asti mietittyjä ja maut aitoja. Uskoisin, että pienempi valmistaja on lähempänä asiakasta ja se vaikuttaa laatuun monella tapaa. Tällaisin ajatuksin ja korvapuustin makuisin terveisin kuittaa Kinuskikissa! 🙂

Vinkki: Jos et välitä kardemummasta, voit korvata sen vaniljasokerilla tai kanelilla.

1,5 litraa

Kaneliraidat:
1 ¼ dl glukoosisiirappia
4 tl kanelia

Jäätelömassa:

3 munaa
¾ dl sokeria
4 dl vispikermaa
2 tl kardemummaa (puolet jauhettua, puolet karkeaa)
1 dl glukoosisiirappia


Yhdistä kaneliraitoja varten glukoosisiirappi ja kaneli. Käytä mittaamisessa teelusikkamittaa (5 ml). Jos käytät aterinta, teelusikat mitataan kukkurallisina.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vinkki: Jos munat eivät vaahtoudu kunnolla, laita kulho kuumalla vedellä täytettyyn astiaan ja jatka vatkaamista siinä.

Mittaa toiseen kulhoon vispikerma ja kardemumma. Vatkaa vaahdoksi (vispilöitä ei tarvitse pestä välillä). Sekoita kermavaahdon joukkoon glukoosisiirappi. Yhdistä vaahdot keskenään.

Jäätelön ”raidoituksessa” on kaksi vaihtoehtoa. Nopeampi tapa on levittää astiaan vuorotellen hyvin ohuita jäätelökerroksia ja pursottaa (tai valuttaa lusikalla) väleihin kanelisiirappia. Toinen tapa on laittaa molemmat pursotuspusseihin ja pursottaa yhtä aikaa astiaan. Pursotettaessa voi tehdä kädellä spiraalimaista liikettä, jolloin jäätelöön tulee kierteitä. Näin maut sekoittuvat kauttaaltaan.

Säästä pieni määrä kanelisiirappia pinnalle ja pursota se korvapuustimaiseksi kierteeksi. Ripottele päälle hieman kardemummaa. Nosta pakastimeen ja anna jäätyä mieluiten yön yli. Pidä hetken aikaa huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jolloin jäätelöstä saa kaiverrettua helpommin palloja.

Avainsanat:
Korvapuusti

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
10 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat