Macaronien yksi hienous on, että tähän pienen pieneen leivokseen saa mahdutettua minikoossa kokonaisia ”maailmoita”. Olen aiemmin tehnyt mm. Lontoon rakeen, Prinsessa-kakun ja donitsin makuisia macaroneja. Nyt valitsin yhden suosikkileivonnaisistani ever – tavoittelin korvapuustin makua. Klassiset macaronit valmistetaan tietenkin mantelijauheesta, mutta testasin tällä kertaa hasselpähkinäjauhetta ja totesin sen soveltuvan aivan yhtä hyvin.

Koska macaronit koetaan haasteellisiksi, tein niiden valmistamisesta myös videon, jonka löydät ohesta. Itse pidän paistamisvaihetta kriittisimpänä. Muutin syksyllä uuteen kotiin enkä ole vielä päässyt aivan sinuksi uuden uunin kanssa. Tuntuu, että ensimmäinen pellillinen onnistuu aina paremmin, mutta jälkimmäisen kanssa pitää paistoaikaa pidentää. Vaikka siis taikinan valmistamisen saa haltuun, on oman uunin tuntemus aina a ja o.