Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Pääsiäiskakku ja muut pääsiäisleivonnaiset

2.4.2019

Pääsiäinen on kevään suurin ruokajuhla. Kinuskikissan pääsiäiskategoria on kukkuroillaan näyttäviä herkkuja. Alla muutamia poimintoja ja tekstin lopusta löydät niitä lisää.

Pääsiäisaterian makea päätös

Pääsiäisenäkin jälkiruoka kruunaa aterian. Sokerin ja kerman kera nautittuna mämmi sekä klassinen pasha ovat monelle pääsiäisen must-herkkuja. Lasten rakastamista suklaamunista saa tehtyä myös jälkiruokahoukutuksia. Täytetyt suklaamunat ovat kuin aitoja munia valkuaisineen ja keltuaisineen! Yhtä riemastuttavia herkkuja ovat jätskillä täytetyt suklaamunajäätelöt sekä mämmin makuisella vaahdolla täytetyt töhnämunat. Aterian huipentaa myös suklaa-mangopannacotta, joka tarjoillaan tulppaanin muotoisena kauniista lasimaljoista. Jos haluat aterialle viileän päätöksen, kannattaa silmäillä jäätelöt-kategoriaa. Sieltä löytyy mm. mämmijäätelö. Onneksi pääsiäisessä on useita päiviä!

Kakutellen pääsiäistunnelmaan

Pääsiäisenä ei kahvitellessa pihistellä makean kanssa. Jos suklaahammasta kolottaa, takuuvarma lääke on Kinder-suklaa muodossa tai toisessa. Kinder-kakku ja Kinder-halko ovat suklaakakkujen aatelia, huikean herkullisia ja näyttäviä. Näistä ensin mainittu onnistuu myös vegaanisena. Älä myöskään unohda Kinder-piirakkaa!

Auringonkeltainen kevätkakku tuo kahvipöytään ihanasti iloista tunnelmaa. Kakku on kuin riemukkailla väreillä maalattu iso pääsiäismuna, jonka täyte on hedelmäinen. Pupu kuuluu pääsiäisen hellyttäviin eläinhahmoihin. Loihdi pupunpeppukakulla hauskuutta ja leikkimielisyyttä kahvitarjoiluun.

Klassikot taipuvat myös herkullisiksi kakuiksi. Unelmaisen upea mämmi-kakku on Kinuskikissan lukijoiden ikisuosikki. Hedelmäsmoothie-kakku on raikas, hedelmäinen kakkuvaihtoehto ja oikea vitamiinipommi, joka sopii keveämpään herkutteluun. Koristelun teemana on korea riikinkukko pyrstöineen.

Muut pääsiäisleivonnaiset

Piirakoilla pystyy kakkuja nopeammin loihtimaan tarjottavaa herkkusuiden päänmenoksi. Aprikoosiupotuksin koristeltu rahkapiirakka on varma suosikki. Helpon sitruunapiirakan raikas kirpeys antaa särmää makuelämykselle. Pääsiäisen komein kääretorttu on maalauksellinen pääsiäisrulla. Sen pintaan leipuri jättää oman kädenjälkensä.

Monenlaista pääsiäisleipää

Pääsiäisenä jokainen voi olla taiteilija. Kananmunien värjääminen tai maalaaminen on perinteinen ohjelmanumero. Värjätyillä munilla koristeltu pääsiäisen leipäkranssi on näyttävä ja tunnelmallinen aamupala tai aterian lisä. Munat kypsyvät uunissa yhdessä leivän kanssa. Tai entäpä pupusämpylät sitten – sellaisen jokainen haluaa lautaselleen! 🙂 Jos pupun edes malttaa syödä… Spiraalileipä on helppotekoinen juhlaleipä, joka on leivottu kolmivärisestä taikinasta.

 

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti