KinuskikissaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Halloween-herkut

24.10.2021

Halloweenia vietetään lokakuun 31. päivä. Halloween pohjautuu kelttien uudenvuoden perinteeseen Britteinsaarille 800-900 eaa. Vuoden vaihtumiseen liittyi pelottavia uskomuksia siitä, että vainajat nuosisivat vuoden viimeisenä päivän haudoistaan. Hurjiin asuihin pukeutumisella pyrittiin pelottelemaan aaveita ja pahoja henkiä. Kelttien jälkeläiset veivät perinteen Yhdysvaltoihin 1800-luvulla, jossa halloweenin juhlintaan tulivat mm. kurpitsalyhdyt ja lasten ”karkki vai kepponen” -leikki. Vähitellen halloween on levinnyt ympäri maailmaa ja muuntunut enemmän lasten juhlaksi.

Meillä Suomessa halloweenin viettäminen yleistyi vuosituhannen vaihteen tienoilla. Sosiaalinen media on lisännyt tietoa halloweenista ja tarjonnut inspiraatiota ja ideoita juhlintaan. Juhlalle ei ole kalenterissamme virallista päivää, mutta sitä vietetään tyypillisesti lokakuun viimeisenä tai marraskuun ensimmäisenä lauantaina riippuen siitä, mihin viikonpäivään kuun viimeinen päivä osuu.

Somistus ja rekvisiitta, pukeutuminen ja tietenkin tarjoilut ovat olennainen osa halloween-juhlatunnelmaa. Tarjoilut ammentavat ikivanhoista teemoista, kuten hautausmaan aaveista ja luurangoista sekä tietenkin halloweenin modernimmista ilmiöistä. Kaikki pelottava ja ällöttävä voidaan laskea halloweeniin sopivaksi, olipa kyseessä sitten katkenneet sormet, iljettävät hämähäkit tai noidat kissoineen. Myös kurpitsa on suosittu aihe.

Kinuskikissan halloween-resepteihin pääset näppärimmin tutustumaan seuraavien linkkien kautta. Löydät koostesivuilta halloween-kakkureseptien lisäksi niin suolaiset kuin makeat (isommat ja pienemmät) tarjoiluideat. Alla näiden joukosta muutamia reseptipoimintoja.

 

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/myllynparas-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa