Viimeisen kuukauden kantava teema täällä kulisseissa on ollut erilaiset itse tehdyt suklaat. Raakasuklaata on tullut tehtyä toki aiemminkin, mutta vasta nyt sain ahaa-elämyksen, miten monipuolisesti siitä voi jalostaa erilaisia makuversioita. Olen suorastaan jäänyt koukkuun näihin kokeiluihin. Pienillä muutoksilla voi luoda hyvinkin erilaisia makukokemuksia. Hienointa itse tehdyn suklaan valmistuksessa on se, että makujen takana on aina aidot ja luonnolliset raaka-aineet.
Voit jähmettää suklaan myös jääpala- tai konvehtimuoteissa. Itse kuitenkin tykkään enemmän levymäisestä suklaasta, sillä pintaan ripoteltavat ainekset toimivat ”lisämausteena” ja antavat suklaalle koristeellisuutta ja kotitekoista tuntua.
Pinni: hm, mitä sokeria käytit? Ainakin tuo Punnitse&Säästä hieno ruokosokeri on lähes tomusokerimaista. Kun rasva kuumentuu, kyllä karkeammankin sokerin luulisi ainakin osittain sulavan… mutta tuosta ei kyllä ole kokemusta. Joka tapauksessa lopputulokseen tämän ei pitäisi isosti vaikuttaa.