11.05.2015   9 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Raakaleivonnaiset,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Kolmen maun raakasuklaa


raakasuklaat

Viimeisen kuukauden kantava teema täällä kulisseissa on ollut erilaiset itse tehdyt suklaat. Raakasuklaata on tullut tehtyä toki aiemminkin, mutta vasta nyt sain ahaa-elämyksen, miten monipuolisesti siitä voi jalostaa erilaisia makuversioita. Olen suorastaan jäänyt koukkuun näihin kokeiluihin. Pienillä muutoksilla voi luoda hyvinkin erilaisia makukokemuksia. Hienointa itse tehdyn suklaan valmistuksessa on se, että makujen takana on aina aidot ja luonnolliset raaka-aineet.

Voit jähmettää suklaan myös jääpala- tai konvehtimuoteissa. Itse kuitenkin tykkään enemmän levymäisestä suklaasta, sillä pintaan ripoteltavat ainekset toimivat ”lisämausteena” ja antavat suklaalle koristeellisuutta ja kotitekoista tuntua.

Vinkit:

  • Huomioi, että raakasuklaan valmistuksessa lämpötila ei saa nousta yli 45 asteeseen.
  • Saat muut ainekset sekoittumaan tasaisesti voi-öljyseokseen, kun annat sen jähmettyä paksummaksi kylmässä vesihauteessa ennen astiaan kaatamista. Älä kuitenkaan jäähdytä liikaa, jotta massa levittyy tasaisesti.
  • Jos haluat temperoida suklaan, korvaa kookosöljyn osuus kaakaovoilla. Jäähdytä suklaamassa ensin kylmässä vesihauteessa 27-asteiseksi ja lämmitä sitten uudelleen 32 asteeseen.
  • Suklaan valmistuksessa tarvittavia erikoisaineksia saa Punnitse & Säästä -liikkeistä.

Banaanisuklaa

1 ½ dl kaakaovoita (raasteena)
1 ½ dl kookosöljyä
2 tl agavesiirappia
2 tl vaniljauutetta
1 dl banaanijauhetta
banaanilastuja

Mittaa kaakaovoi ja kookosöljy kulhoon tai kattilaan. Lämmitä kuumassa vesihauteessa tai liedellä miedolla lämmöllä, kunnes seos on nestemäistä. Laita astia kylmään vesihauteeseen ja anna seoksen jäähtyä noin 15 minuuttia tai kunnes se on muuttunut hieman paksummaksi. Sekoita joukkoon loput aineet banaanilastuja lukuun ottamatta. Kaada suklaaseos leivinpaperilla vuorattuun, reunalliseen astiaan (19 x 19 cm). Anna jähmettyä pieni hetki jääkaapissa ja ripottele sitten pinnalle murennettuja banaanilastuja. Nosta takaisin jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa veitsellä paloiksi. Säilytä raakasuklaa kylmässä.

Lakritsisuklaa

1 ½ dl kaakaovoita (raasteena)
1 ½ dl kookosöljyä
2 rkl agavesiirappia
1 dl mantelijauhetta
½ dl raakakaakaojauhetta
4 rkl lakritsinjuuriuutejauhetta
hyppysellinen suolaa
kaakaonibsejä

Mittaa kaakaovoi ja kookosöljy kulhoon tai kattilaan. Lämmitä kuumassa vesihauteessa tai liedellä miedolla lämmöllä, kunnes seos on nestemäistä. Laita astia kylmään vesihauteeseen ja anna seoksen jäähtyä noin 15 minuuttia tai kunnes se on muuttunut hieman paksummaksi. Lisää agavesiirappi. Yhdistä jauheet ja suola keskenään ja lisää voiseokseen. Kaada leivinpaperilla vuorattuun, reunalliseen astiaan (19 x 19 cm). Anna jähmettyä pieni hetki jääkaapissa ja ripottele sitten pinnalle kaakaonibsejä. Nosta takaisin jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa veitsellä paloiksi. Säilytä raakasuklaa kylmässä.

Marjasuklaa

1 ½ dl kaakaovoita (raasteena)
1 ½ dl kookosöljyä
2 rkl hienoa täysruokosokeria
1 dl marjajauhetta (esim. mustamarja-aronia)
pakastekuivattuja vadelmia

Mittaa kaakaovoi, kookosöljy ja täysruokosokeri kulhoon tai kattilaan. Lämmitä kuumassa vesihauteessa tai liedellä miedolla lämmöllä, kunnes seos on nestemäistä. Laita astia kylmään vesihauteeseen ja anna seoksen jäähtyä noin 15 minuuttia tai kunnes se on muuttunut hieman paksummaksi. Sekoita joukkoon marjajauhe. Kaada suklaaseos leivinpaperilla vuorattuun, reunalliseen astiaan (19 x 19 cm). Anna jähmettyä pieni hetki jääkaapissa ja ripottele sitten pinnalle kuivattuja vadelmia. Nosta takaisin jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa veitsellä paloiksi. Säilytä raakasuklaa kylmässä.

raakasuklaa

Yhteistyössä Punnitse & Säästä

punnitse-logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat