
Valmista pakastevoitaikinaa käyttämällä saa suhteellisen vaivattomasti aikaan tosi herkullisia suolaisia tarjottavia. Täytteet saavat olla simppeleitä, jolloin eri lajeja voi tehdä useampiakin ja näin saa valinnanvaraa kahvipöydän antimiin.
Tässä kolme eri täyteideaa. Jos laitat tarjolle kaikkia kolmea lajia, kannattaa piiraat tehdä suosiolla puolet pienempinä, jotta vieraat jaksavat maistaa useampia erilaisia. Halkaise siis taikinapala kahtia. Esikuvana näille piirasille oli MeNaiset-lehdessä kauan sitten näkemäni resepti.
Suolaiset voitaikinapiiraat
Yhteensä 27 pikkupiirasta
Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi ja leikkaa ne leveyssuunnassa kolmeen osaan. Täytä alla olevien ohjeiden mukaan. Paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia.
Lohi:
3 kpl torttu- tai voitaikinalevyjä
75 g piparjuuri- tai omena-piparjuurituorejuustoa
225 g kylmäsavulohta siivuina
tilliä
Levitä taikinalevylle tuorejuustoa. Aseta päälle siivu kylmäsavulohta. Ripottele pinnalle tillisilppua. Koristele tillinoksilla.
Punajuuri:
3 kpl torttu- tai voitaikinalevyjä
3 punajuurta
parmesan-lastuja
tuoretta timjamia
Harjaa punajuuret puhtaiksi ja keitä perunoiden tapaan kypsiksi. Kuori ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Aseta 2 - 3 siivua taikinalevyn päälle. Ripottele pinnalle paistamisen jälkeen parmesan-lastuja ja timjamia.
Aurinkokuivattu tomaatti ja salaattijuusto:
3 kpl torttu- tai voitaikinalevyjä
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita valkosipuliöljyssä
salaattijuustoa kuutioina
Laita taikinalevyjen päälle n. 6 kappaletta aurinkokuivatun tomaatin suikaleita ja murusta pinnalle salaattijuustoa.
Aivan ihania täyte-ehdotuksia. Kokeilin haltiakummin ehdottamia makuyhdistelmiä ja aivan ihania piiraita tuli! Nam. Kiitos vinkeistä.
Tervetuloa mukaan, Haltiakummi! Todella ihanan kuuloisia täyteyhdistelmiä olit keksinyt, kiitos että tulit jakamaan ne meille muillekin!
Ihan rohkenin vihdoin Kinuskiksi, koska halusin kiittää Sinua loistavasta ohjeesta!
Tein näitä piiraita pikkasen soveltaen ja makuja lisäten, ja olivat kyllä kaikkien mieleen! Meidän pöydästä löytyivät;
– omena-piparjuurituorejuusto+kylmäsavulohi+ruohosipu
– kylmäsavuporo+Musta Pekka pippurijuusto
– aurinkokuivattutomaatti+feta
– vuohenjuusto+punajuuri+mustapippuri+rucolla
– päärynä+Aura-muru+hunaja
Iso KIITOS meiltä kaikilta Sinulle tästä(kin) herkusta! 🙂
Ihania piiraita! Ja Kiitos siitä,että käytit kotimaista iki-ihanaa punajuurta!:) 🙂 🙂 Kotimaiset kasvikset kunniaan!
Punajuuri on syksyn trendijuures. Onneksi, sillä sen terveysvaikutteista ollaan tuskin kahta mieltä. Mutta maun suhteen se kyllä jakaa mielipiteitä ainakin kahteen suuntaan. Nämä punajuuripiiraset ovat herkkua punajuuren ystäville, mutta saattavat suostua epäilijöidenkin suuhun. Punajuuren siedätyksen voisi aloittaa vaikkapa näistä leipäsistä! Lisäpisteet tälle punaiselle juurelle sen tarjoilua piristävästä väristä.
Punajuuri pystyy toimimaan kimpassa useammankin eri juuston kanssa.
Kiitos vinkeistä! 🙂
Minäkin olen tehnyt vastaavia suolapaloja joskus. Punajuuren kaveriksi laitoin parmesaanin sijaan aurajuustoa. Aura ja punajuuri ovat loistava yhdistelmä. 🙂 Myös parsa ja ilmakuivattu kinkku toimivat hyvin näiden täytteenä.
Punajuuren kanssa menisi ehkä myös sen täydellinen vastapari eli vuohenjuusto?
IISA:
Aivan, näin voisi ajatella, että paistopäivä on paras. Ja tietysti onkin.
Sain maistella kyseisiä suolapaloja vielä seuraavanakin päivänä ja täytyypä sanoa, että hyviä olivat silloinkin. Jopa lähes yhtä hyviä kuin leipomispäivänä! Aion kyllä itse tilaisuuden tullen helpottaa kiireitäni valmistamalla nuo leipäset edellisiltana. Välttääkseni useampien leivonnaisten ruuhkaa ja varsinkin, jos muutenkin on tarkoitus tarjota kylmiä herkkupaloja. Siihen mielestäni oikein hyvä valinta.
Punajuuri?? Hui! 🙂 Valmistaikinat ovat kyllä kiireisen pelastus ja vain oma mielikuvitus on rajana mitä täytteiksi keksii 🙂
Tuli mieleeni, että voikohan näitä tehdä miten etukäteen? Voitaikinahan on tietysti rapsakoimmillaan paistopäivänä…
Taisin juuri löytää pikkusuolaiset ristiäisiin! 🙂
Tiinan herkku
Oi joi mitä herkkuja! ihan ehdoton ykkös vaihtoehto on tuo aurinkokuivattu tomaatti ja salaattijuusto =)