Valmista pakastevoitaikinaa käyttämällä saa suhteellisen vaivattomasti aikaan tosi herkullisia suolaisia tarjottavia. Täytteet saavat olla simppeleitä, jolloin eri lajeja voi tehdä useampiakin ja näin saa valinnanvaraa kahvipöydän antimiin.

Tässä kolme eri täyteideaa. Jos laitat tarjolle kaikkia kolmea lajia, kannattaa piiraat tehdä suosiolla puolet pienempinä, jotta vieraat jaksavat maistaa useampia erilaisia. Halkaise siis taikinapala kahtia. Esikuvana näille piirasille oli MeNaiset-lehdessä kauan sitten näkemäni resepti.

Suolaiset voitaikinapiiraat

 

Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi ja leikkaa ne leveyssuunnassa kolmeen osaan. Täytä alla olevien ohjeiden mukaan. Paista 200 asteessa 10 – 15 minuuttia.

Lohi:
3 kpl torttu- tai voitaikinalevyjä
75 g piparjuuri- tai omena-piparjuurituorejuustoa
225 g kylmäsavulohta siivuina
tilliä

Levitä taikinalevylle tuorejuustoa. Aseta päälle siivu kylmäsavulohta. Ripottele pinnalle tillisilppua. Koristele tillinoksilla.

Punajuuri:
3 kpl torttu- tai voitaikinalevyjä
3 punajuurta
parmesan-lastuja
tuoretta timjamia

Harjaa punajuuret puhtaiksi ja keitä perunoiden tapaan kypsiksi. Kuori ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Aseta 2 – 3 siivua taikinalevyn päälle. Ripottele pinnalle paistamisen jälkeen parmesan-lastuja ja timjamia.

Aurinkokuivattu tomaatti ja salaattijuusto:
3 kpl torttu- tai voitaikinalevyjä
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita valkosipuliöljyssä
salaattijuustoa kuutioina

Laita taikinalevyjen päälle n. 6 kappaletta aurinkokuivatun tomaatin suikaleita ja murusta pinnalle salaattijuustoa.