Kinuskiyhteisö otti omakseen vuosi sitten julkaistun kinuskimutakakun reseptin. Usein suosituista resepteistä syntyy mukavaa vuoropuhelua, jonka seurauksena sama leipomus saattaa putkahtaa esiin uudessa muodossa. Niin nytkin, ”kinuskimuta” pääsi tällä kertaa pieneen annoskokoon, kun paistoin taikinan pikkuvuoissa. Leivosmainen minimutakakku toimii hyvin jälkiruokana esimerkiksi omatekoisella puolukkajäätelöllä kruunattuna. Kokeile toki muitakin mutakakkumakuja samalla tavalla!

Idean tähän versioon sain alkuperäisen reseptin kommenteista LeipuriKaustiselta, joka oli tehnyt taikinasta muffinsseja. Paistoin omat kakkuseni alumiinivuoissa, sillä nämä eivät yritäkään olla muffinsseja puoliraa’aksi jätetyn sisuksen vuoksi. Kuoppamaiseen keskiosaan saa helposti aseteltua jäätelöpallon. Marjaisa jäätelömaku tasapainottaa hyvin kinuskin makeutta. Pakastealtaasta löydät paljon herkullisia vaihtoehtoja.