Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskipipari

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kinuskipipari

12.12.2019

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari-300x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari-2-222x300.jpg

Piparit kuuluvat joulun juhlapöytään, mutta näin isoa piparia siellä on harvemmin nähty. Tämä kakkuidea syntyi vuonna 2011, kun halusin tehdä hyydykekakun, joka näyttäisi isolta piparkakulta. Ratkaisu löytyi kinuskin makuisesta kiilteestä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein kinuskikuorrutteesta kiilteeksi sovelletun version. Kakusta tuli todella suosittu täällä blogissa. Nyt oli kuitenkin aika jalostaa ohjetta vielä himpun verran paremmaksi ja päivittää kakun kuva, joten julkaisen ohjeen uudelleen. Vanha resepti löytyy kommenteista.

Kakkuun oman inspiraationsa on antanut hauska kukan mallinen reunavuoka. Niitä löytyy pienempänä ja isompana. Tämä resepti on mitoitettu pienempään, mutta saat siitä helposti isoon vuokaan sopivan, kun tuplaat ainesten määrät.

Kakku maistuu makealta joululta. Sitä toivottelen kaikille teille lukijoille!

5 h Keskitaso 10 henkilölle 134

Avainsanat

JoulukakkuPikkujoulut

Ainesosat

Toffee/kinuski

Kategoriat

JouluJuusto- ja hyydykekakut

Erityisruokavaliot

GluteenitonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(49)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Jouluinen kinuskikakku

Muunna reseptiämukaan.
10
HENKILÖLLE

Pohja

150 g piparkakkuja *)

50 g voita

Piparkakkutäyte

3 liivatelehteä

3 dl vispikermaa

1 dl fariinisokeria

1 tl piparkakkumaustetta

200 g vaniljarahkaa

1 1/2 rkl sitruunamehua

Kinuskikiille

1 1/2 liivatelehteä

1 1/2 dl kuohukermaa

1 dl fariinisokeria

Koristelu

1 dl vispikermaa

1 tl sokeria

piparimurskaa

*) Mikäli kakun täytyy olla gluteeniton tai munaton, valitse soveltuvat piparkakut. Käytä samoja pipareita myös koristelussa.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vinkki

  • Kakku sopii hyvin pakastettavaksi – kiilteineen! Ota hyvissä ajoin edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.
  • Pieni kukkavuoka vastaa halkaisijaltaan 20-senttistä pyöreää vuokaa. Jos käytät pyöreää vuokaa, tee pipariefekti pursottamalla ”kukkakuvio”, kuten tässä kakussa.

Ohje

Piilota kuvat

Sipaise pienen dahlia-reunavuoan (halkaisija n. 20 cm) sisäpintaan öljyä helpottaaksesi kakun irtoamista. Aseta vuoka kakkulautasen päälle. Murskaa piparkakut tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä piparimurskan kanssa.

Painele seos reunavuoan sisään tiiviisti reunoja vasten. Nosta vuoka lautasineen jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari-vaihe-286x300.jpg

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa vispikerma, fariinisokeri ja piparkakkumauste kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari-vaihe-2-286x300.jpg

Lisää joukkoon vaniljarahka. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen kiillettä.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Kaada täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari-vaihe-3-286x300.jpg

Aloita kakun irrotus ujuttamalla veitsen tai ohuen lastan kärki kiilteen ja vuoan reunan välistä. Kierrä näin kakun ympäri. Älä työnnä veistä sen pidemmälle, kiilteen syvyys riittää. Nosta sitten vuoka ylös, auta sitä irtoamaan tasaisesti joka puolelta.

Vatkaa kerma ja sokeri löysähköksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (11 mm). Pursota kuviota kiilteen päälle. Viimeistele piparimuruilla.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari-vaihe-4-286x300.jpg
 
 

Kommentit (134)

Kinuskikissa22.1.2021 15:46

pellavapaita: tästä on tullut bravuurisi. 🙂 Aina vähän eri näköinen ja pienin raaka-ainemuutoksin. 🙂

pellavapaita20.1.2021 23:13

Tein jälleen tämän kakun. Reseptin mukaisesti muuten, mutta kermana käytin Valion ihanaa kinuskikermaa. Ja jäisiä puolukoita lisäsin kerroksena ehkä reilun desin. Vuoka 22cm. Pinnalla vain kiille ja pipari, joka sopii makuaistiini ympärivuotisesti 🙂
Kuva galleriassa.

pellavapaita8.1.2021 01:17

Kinuskikissa; Kiitokset ja kiva, kun galleriakin alkaa toimia 🙂

Kinuskikissa6.1.2021 20:36

pellavapaita: ilo näitä kakkukuvia on katsella! Ja pian saada Kinuskigalleria taas toimimaan, sen jälkeen nähdään kuvia toivottavasti sielläkin. 🙂

pellavapaita5.1.2021 05:52

Noloahan tämä jo on: jälleen lähes samanlainen kakku kuvassa. Tämä vain on niin hyvää, että ilo tehdä itselle ja toisille 🙂
Tässä täytteenä luumukaneli- ja passionhedelmärahkat. Hieman ehkä outo yhdistelmä, mutta nuo maut jääkaapissa nyt olivat. Kakku on hyvää. Kiillekin tuplana ja onnistui hyvin. Syy kakkuun on sydämellinen, joten sydämen muotoa tapailee piparinpala keskellä. Syödessä olemme murentaneet piparirouhetta lautaselle; jouluiset maut vielä viipyilevät köökissämme 🙂 Lempeästi taikinaista ja tervettä vuotta teille kaikille 🙂

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_Kinuskipipari-tuplana-4.1.2020_220x220.jpg
pellavapaita3.1.2021 18:36

Kinuskikissa: Kiitokset 😉

Kinuskikissa28.12.2020 22:31

pellavapaita: upea, ihanan piparinen ulkonäkö kakulla! Kyllä olisit voinut tehdä tuplakiilteen – edellisen jo hyydyttyä. 🙂

pellavapaita23.12.2020 11:51

Toistan itseäni, kun melkein tismalleen samanlainen kakku kuin edellisessä kuvassa. Tämä on 28cm ja piirakkavuokaan kakkupahvin päälle tein käytännön-/ kuljetussyistä. Kakku lähti sukuloimaan 🙂 Käytin tässä piparirahkaa 2 prk, tein reseptin tuplana. Kiillettä en hölmöyksissäni ihan tuplannut, joten tuli hyvin ohut, mikä harmittaa. En uskaltanut tehdä uutta annosta ja kaataa vanhan päälle, kun en tiennyt, miten aiemmin laittamani käyttäytyy. Tähän toivonkin vastausta: Olisinko voinut uuden kiillesatsin kaataa entisen, liian ohuen päälle? Olisi siis pitänyt tehdäkin ensin kiille, joten entinen olisi ehtinyt hyytyäkin aika paljon siinä välissä. Iloista juhla-aikaa teille kaikille kotileipureille 🙂

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_Piparijuustokakku_220x220.jpg
Kinuskikissa23.12.2020 09:44

pellavapaita: tätä minäkin mietin, riittääkö valmis rahka maustamaan koko täytteen. Ja sitten on vähän turhaa käyttää tuota rahkaa, jos joutuu kuitenkin lisäämään maustetta.

pellavapaita22.12.2020 18:52

Sivusta vain totean, että olen käyttänyt piparirahkaa monesti ja tänäänkin tein tuplasatsin tällä reseptillä ja kahdella piparirahkalla siis. Laitoin vielä lisäksi kanelia, inkivääriä, neilikkaa siten, että niistä tuli 1tl yhteensä. Ja melko mieto maku oli täytteessä.

Kinuskigalleria (7)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Kinuskipipari

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kinuskipipari

12.12.2019

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari-300x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari-2-222x300.jpg

Piparit kuuluvat joulun juhlapöytään, mutta näin isoa piparia siellä on harvemmin nähty. Tämä kakkuidea syntyi vuonna 2011, kun halusin tehdä hyydykekakun, joka näyttäisi isolta piparkakulta. Ratkaisu löytyi kinuskin makuisesta kiilteestä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein kinuskikuorrutteesta kiilteeksi sovelletun version. Kakusta tuli todella suosittu täällä blogissa. Nyt oli kuitenkin aika jalostaa ohjetta vielä himpun verran paremmaksi ja päivittää kakun kuva, joten julkaisen ohjeen uudelleen. Vanha resepti löytyy kommenteista.

Kakkuun oman inspiraationsa on antanut hauska kukan mallinen reunavuoka. Niitä löytyy pienempänä ja isompana. Tämä resepti on mitoitettu pienempään, mutta saat siitä helposti isoon vuokaan sopivan, kun tuplaat ainesten määrät.

Kakku maistuu makealta joululta. Sitä toivottelen kaikille teille lukijoille!

5 h Keskitaso 10 henkilölle 134

Avainsanat

JoulukakkuPikkujoulut

Ainesosat

Toffee/kinuski

Kategoriat

JouluJuusto- ja hyydykekakut

Erityisruokavaliot

GluteenitonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(49)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Jouluinen kinuskikakku

Muunna reseptiämukaan.
10
HENKILÖLLE

Pohja

150 g piparkakkuja *)

50 g voita

Piparkakkutäyte

3 liivatelehteä

3 dl vispikermaa

1 dl fariinisokeria

1 tl piparkakkumaustetta

200 g vaniljarahkaa

1 1/2 rkl sitruunamehua

Kinuskikiille

1 1/2 liivatelehteä

1 1/2 dl kuohukermaa

1 dl fariinisokeria

Koristelu

1 dl vispikermaa

1 tl sokeria

piparimurskaa

*) Mikäli kakun täytyy olla gluteeniton tai munaton, valitse soveltuvat piparkakut. Käytä samoja pipareita myös koristelussa.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vinkki

  • Kakku sopii hyvin pakastettavaksi – kiilteineen! Ota hyvissä ajoin edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.
  • Pieni kukkavuoka vastaa halkaisijaltaan 20-senttistä pyöreää vuokaa. Jos käytät pyöreää vuokaa, tee pipariefekti pursottamalla ”kukkakuvio”, kuten tässä kakussa.

Ohje

Piilota kuvat

Sipaise pienen dahlia-reunavuoan (halkaisija n. 20 cm) sisäpintaan öljyä helpottaaksesi kakun irtoamista. Aseta vuoka kakkulautasen päälle. Murskaa piparkakut tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä piparimurskan kanssa.

Painele seos reunavuoan sisään tiiviisti reunoja vasten. Nosta vuoka lautasineen jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari-vaihe-286x300.jpg

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa vispikerma, fariinisokeri ja piparkakkumauste kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari-vaihe-2-286x300.jpg

Lisää joukkoon vaniljarahka. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen kiillettä.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Kaada täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari-vaihe-3-286x300.jpg

Aloita kakun irrotus ujuttamalla veitsen tai ohuen lastan kärki kiilteen ja vuoan reunan välistä. Kierrä näin kakun ympäri. Älä työnnä veistä sen pidemmälle, kiilteen syvyys riittää. Nosta sitten vuoka ylös, auta sitä irtoamaan tasaisesti joka puolelta.

Vatkaa kerma ja sokeri löysähköksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (11 mm). Pursota kuviota kiilteen päälle. Viimeistele piparimuruilla.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskipipapari-vaihe-4-286x300.jpg
 
 

Kommentit (134)

Kinuskikissa22.1.2021 15:46

pellavapaita: tästä on tullut bravuurisi. 🙂 Aina vähän eri näköinen ja pienin raaka-ainemuutoksin. 🙂

pellavapaita20.1.2021 23:13

Tein jälleen tämän kakun. Reseptin mukaisesti muuten, mutta kermana käytin Valion ihanaa kinuskikermaa. Ja jäisiä puolukoita lisäsin kerroksena ehkä reilun desin. Vuoka 22cm. Pinnalla vain kiille ja pipari, joka sopii makuaistiini ympärivuotisesti 🙂
Kuva galleriassa.

pellavapaita8.1.2021 01:17

Kinuskikissa; Kiitokset ja kiva, kun galleriakin alkaa toimia 🙂

Kinuskikissa6.1.2021 20:36

pellavapaita: ilo näitä kakkukuvia on katsella! Ja pian saada Kinuskigalleria taas toimimaan, sen jälkeen nähdään kuvia toivottavasti sielläkin. 🙂

pellavapaita5.1.2021 05:52

Noloahan tämä jo on: jälleen lähes samanlainen kakku kuvassa. Tämä vain on niin hyvää, että ilo tehdä itselle ja toisille 🙂
Tässä täytteenä luumukaneli- ja passionhedelmärahkat. Hieman ehkä outo yhdistelmä, mutta nuo maut jääkaapissa nyt olivat. Kakku on hyvää. Kiillekin tuplana ja onnistui hyvin. Syy kakkuun on sydämellinen, joten sydämen muotoa tapailee piparinpala keskellä. Syödessä olemme murentaneet piparirouhetta lautaselle; jouluiset maut vielä viipyilevät köökissämme 🙂 Lempeästi taikinaista ja tervettä vuotta teille kaikille 🙂

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_Kinuskipipari-tuplana-4.1.2020_220x220.jpg
pellavapaita3.1.2021 18:36

Kinuskikissa: Kiitokset 😉

Kinuskikissa28.12.2020 22:31

pellavapaita: upea, ihanan piparinen ulkonäkö kakulla! Kyllä olisit voinut tehdä tuplakiilteen – edellisen jo hyydyttyä. 🙂

pellavapaita23.12.2020 11:51

Toistan itseäni, kun melkein tismalleen samanlainen kakku kuin edellisessä kuvassa. Tämä on 28cm ja piirakkavuokaan kakkupahvin päälle tein käytännön-/ kuljetussyistä. Kakku lähti sukuloimaan 🙂 Käytin tässä piparirahkaa 2 prk, tein reseptin tuplana. Kiillettä en hölmöyksissäni ihan tuplannut, joten tuli hyvin ohut, mikä harmittaa. En uskaltanut tehdä uutta annosta ja kaataa vanhan päälle, kun en tiennyt, miten aiemmin laittamani käyttäytyy. Tähän toivonkin vastausta: Olisinko voinut uuden kiillesatsin kaataa entisen, liian ohuen päälle? Olisi siis pitänyt tehdäkin ensin kiille, joten entinen olisi ehtinyt hyytyäkin aika paljon siinä välissä. Iloista juhla-aikaa teille kaikille kotileipureille 🙂

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_Piparijuustokakku_220x220.jpg
Kinuskikissa23.12.2020 09:44

pellavapaita: tätä minäkin mietin, riittääkö valmis rahka maustamaan koko täytteen. Ja sitten on vähän turhaa käyttää tuota rahkaa, jos joutuu kuitenkin lisäämään maustetta.

pellavapaita22.12.2020 18:52

Sivusta vain totean, että olen käyttänyt piparirahkaa monesti ja tänäänkin tein tuplasatsin tällä reseptillä ja kahdella piparirahkalla siis. Laitoin vielä lisäksi kanelia, inkivääriä, neilikkaa siten, että niistä tuli 1tl yhteensä. Ja melko mieto maku oli täytteessä.

Kinuskigalleria (7)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa