Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Kinuskileipomot avattu!

28.10.2013

leipomobanneri_iso

Hyvät ideat ja herkulliset reseptit on tehty jaettaviksi. Tästä ajatuksesta lähti Kinuskileipomot-palvelun kehittäminen. Leipomoksi kutsutaan omaa sivua, jossa henkilö saa julkaista reseptejä. Leipomosivulle voi myös kerätä suosikkeja Kinuskikissan tai muiden käyttäjien resepteistä. Leipomoiden käyttäjä näkee kaikkien leipomoiden sisällön kootusti leipomoiden etusivulla (valikossa Kinuskileipomot-linkki). Halutessaan vierailla eri käyttäjien leipomoissa, voi valita leipomoetusivulta Leipomot-välilehden.

Jokainen rekisteröitynyt käyttäjä, Kinuski, voi perustaa oman Kinuskileipomon. Perustin sivustolle väliaikaisen Kinuskileipomo Mallikissan, josta voit käydä katsomassa, miltä leipomo näyttää. Tutustuthan huolellisesti käyttöohjeeseen. Se opastaa sinut alkuun ja kertoo tarkemmin uusista ominaisuuksista. Tässä kuitenkin vielä palvelut pähkinänkuoressa:

  • Omien reseptien julkaiseminen.
  • Suosikkilistan kokoaminen muiden resepteistä.
  • Omien muunnelmien tallentaminen muiden resepteistä.
  • Reseptien tallentaminen vain omaan käyttöön (”Salainen pöytälaatikko”).
  • Kinuskigalleriaan julkaistujen omien kuvien kokoaminen henkilökohtaiseen albumiin.
  • Galleriakuvien hallinnointi.
  • Muiden Kinuskien reseptien kommentointi ja resepteistä tykkääminen.
  • Kaverilistan kokoaminen muista leipomoista.

Muistutan tulevia Kinuskileipureita siitä, että leipomoiden perusajatus on jakaa reseptejä. Sen vuoksi pelkkien kuvien lisääminen tulee tehdä entiseen malliin Kinuskigalleriassa. Näin viestitämme kaikille leipomoiden lukijoille halustamme saada heidätkin innostumaan, oppimaan ja LEIPOMAAN! 🙂

Te kaikki olette tärkeässä roolissa leipomoiden jatkokehityksessä. Kaikki parannusehdotukset – niin oman leipomonpitäjiltä kuin leipomoiden lukijoilta – otetaan kiitosten kera vastaan. Palautetta voi lähettää sähköpostiini kinuskikissa [at] kinuskikissa [piste] fi tai antaa suoraan tämän tiedotteen kommenttina.

Puitteet leipomotoiminnalle on nyt rakennettu, siispä uunit kuumiksi ja jauhot pöllyämään! 🙂

Innostunein terveisin
Kinuskikissa

Kommentit (21)

Kinuskikissa29.11.2013 10:33

Vanillacherry: laitoin sulle meiliä. 🙂

Vanillacherry28.11.2013 23:12

Onko Kinuskikissan mahdollista palauttaa minun kinuskigalleriaani tai leipomoon lisäämäni kuva kommentteineen? Vai täytyykö minun lisätä vahingossa poistettu kuva uudestaan itse? En tajua miten onnistuin tahattomasti kadottamaan Hymyleipäseni Kinuskigalleriasta vaikka en ole tarkoituksella kuvaa poistanut…

Nitu7.11.2013 08:34

Hyvä, kiitos! Sitten vaan Kokeilemaan taas 🙂

Kinuskikissa7.11.2013 00:43

Nitu: kiva jos tykkäsit ja hyvä, että annoit palautetta. Apuakin kannattaa rohkeasti kysyä. Mieluummin niin kuin itsekseen pähkäilyä ja mahdollisesti väärinkäsityksiä. Toivottavasti muutkin lukevat tätä ja saavat vinkkejä kenties samoihin ongelmiin.

Kun tallennat reseptin luonnoksena, se näkyy vain sinulle niin kauan kuin julkaiset sen (julkaisu = leipomo-kohta täpättynä ja painat tallenna). Voit esikatsella reseptiäsi luonnosvaiheessa. Esikatselu näyttää, miltä reseptisi tulee näyttämään, mutta se ei oikeasti näy vielä kenellekään. Esikatselu ei siis liity reseptin julkaisuun, se on vain kurkistus siihen, mitä tuleman pitää.

Nyt tosiaan pöytälaatikosta julkiseksi haluttavat reseptit tulevat oikeaan kohtaan etusivulla eli uusimmiksi resepteiksi.

Kysele, jos vielä jäi epäselvää!

Nitu6.11.2013 23:36

Nyt ei voi sanoa muuta kuin WAU! Upeat muutokset hetkessä, nyt nimimerkkiasia täysin kunnossa! Nimimerkki on nimimerkkinä oikein hyvä, mutta kun oman leipomon saa pystyttää niin onhan se kiva, että nimi liittyy leivontaan 🙂

Kysyisin vielä, että jos teen luonnoksen, painan ”tallenna luonnos” jolloin se näkyy minun reseptien seassa vain minulle, ei vielä muille? Jos painan ”esikatsele”, se tulee julkiseksi ja näkyy kaikille heti ja nyt uudistuksen myötä pöytälaatikosta pitäisi pystyä muuttamaan julkiseksi niin, että se tulee myös etusivulle? Meniköhän oikein? Tuhannesti kiitos kun autat!

Kinuskikissa6.11.2013 08:41

Nimimerkin ja leipomon nimen logiikasta on tullut palautteita. Palvelu ei ole kunnolla tukenut tilanteita, joissa käyttäjä on vaihtanut leipomon nimeksi jonkin muun kuin nimimerkkinsä. On ollut vaikeaa löytää leipomoa, jos on ollut tiedossa vain nimimerkki. Nyt asiaa on parannettu:

Kommenttia kirjoitettaessa nimimerkin alapuolelle tuodaan nyt linkki leipomoon. Linkkinä toimii leipomon nimi ja näyteikkunakuva. Samalla näyteikkunakuvasta saa itselleen avatar-kuvan.

Nimimerkki on lisätty myös omalle leipomosivulle.

Samassa yhteydessä parannettiin leipomoiden etusivun hakua. Sanahaku oli jäänyt aiemmin off-asentoon, nyt se on laitettu päälle. Hakutekijöiden putsaamista varten lisättiin myös Tyhjennä-painike.

Lisäksi korjattiin ongelma, joka liittyi pöytälaatikkoreseptien julkaisuun ja tarkemmin niiden julkaisupäivään. Tästä oli alempana keskustelua Nitun kanssa.

Kinuskikissa3.11.2013 23:13

Nitu: juu, hieman kinkkinen juttu, nimiasiat tahtoo aina olla vähän hankalia. Ymmärrän hyvin pointsisi. Tuohon ei taida olla yhtä autuaaksi tekevää ratkaisua. Jos nyt muuttaisit nimimerkkisi, minä ainakin hämmentyisin. 🙂 Toisaalta ymmärrän, että haluat panostaa leipomon nimeen. Tässä huomioita, miten tältä suunnalta voidaan helpottaa tilannetta:

– Tarkoitus on tehdä kommenttien nimimerkeistä linkki käyttäjän leipomoon (tämä on kuulemma tosi kinkkinen toteutettava, eikä siis ehtinyt ensimmäiseen vaiheeseen, mutta toivon mukaan on mahdollista toteuttaa). Tämä auttaa huomattavasti tuon kytköksen säilymistä.

– Lisätään leipomosivulle haku käyttäjän nimimerkillä.

– Lisätään leipomosivulle näkyviin käyttäjän nimimerkki. Nythän sitä ei mainita missään, koska oletetaan että se on sama kuin leipomon nimi.

– Jos päädyt vaihtamaan nimimerkkiä, tuo se ainakin esiin jossain kommentissa, jotta asia noteerataan. Vanhoihin kommentteihisi päivittyy uusi nimimerkki.

– Jos nykyinen nimimerkki harmittaa, niin toisaalta nyt se on mukavampi korjata kuin kymmenen vuoden päästä. 😉

Huomioksi vielä, että voit tallentaa reseptit myös luonnoksina, kun tarkoituksesi on julkaista ne myöhemmin. Näin minäkin toimin omien reseptieni kanssa (minulla ei tällaista pöytälaatikko-ominaisuutta edes ole, pitäisikö olla kade! 🙂 ). Silloin ne ainakin julkaistuvat juuri sillä hetkellä, kun tallennat ne julkisiksi. Luonnoksen ja pöytälaatikon ero on siinä, että pöytälaatikko-ohjeet näkyvät sinulle itsellesi myös sivuston puolella, muille salaisena välilehtenä. Tätä olen ajatellut niitä käyttäjiä varten, jotka haluavat aidosti hyödyntää sivustoa omana reseptiarkistonaan. Eihän kaikkea kuitenkaan halua julkiseksi, voi olla esimerkiksi muilta kopioituja ohjeita, jotka haluaa vain säilyttää jossain itseä varten muistissa. Onhan noita mukava selailla kuvallisena listana, jonka järjestystä voi vaihdella ja joita voi järjestää kategorian mukaan (viimeksi mainitut ominaisuudet ovat tulossa myöhemmin). Luonnokset löytyvät sitten omista asetuksista Reseptit-listalta muiden reseptien joukosta – ei siis aivan yhtä mukavasti eroteltuna ja hallittavana kuin pöytälaatikko-ohjeet, mutta itseä varten tallessa kumminkin.

Nitu3.11.2013 21:19

Kinuskikissa, nyt huomasinkin vasta tuon aikaisemman kommenttisi. Niin, samaa minäkin mietin että onko ongelmallista olla eri nimellä leipomossa. Minun Kinuskin ”identiteetti” on kuitenkin jo syntynyt tällä nimimerkillä, mietin mm jos muutan sen, muuttuuko kaikkiin vanhoihin kommentteihini uusi nimimerkki vai tuleeko se vain uusiin kommentteihin. Toisaalta taas leipomon nimi olisi kiva pitää ”kunnollisena” leipomolle, tuo Nitu kun on kiireisesti keksitty nimi aikoinaan kirjautuessa, kun ei voinut aavistaakaan mihin kaikkeen upeaan sitä pääsee nyt täällä käyttämään. Samoilla linjoilla kuitenkin olen, että parempi olisi olla aina sama nimi leipomolla ja nimimerkillä, mutta nyt itsekin täällä muiden Kinuskien kommentteja ja neuvoja seuranneena, olisin aika pihalla jos heidän nimimerkit muuttuisivat leipomoiden myötä. Siinä kaikki joutuisi aloittamaan aika puhtaalta pöydältä. Minun leipomoni on tällä hetkellä Kakkuherttuatar-nimellä. Että enpä oikein tiedä miten olisi nyt parasta tehdä..

Nitu3.11.2013 20:58

Kiitos HaLi ja Kinuskikissa. Hyvä jos asia saataisiin korjattua, olisi loistavaa kun niitä voisi muokata pikkuhiljaa ja varsinkin pistää pöytälaatikkoon odottamaan ajankohtaisuutta, jos reseptit liittyvät johonkin tiettyyn pyhään, olisi sitten ajankohdan tullen helppo julkaista sieltä 🙂

Kinuskikissa3.11.2013 18:12

HaLi: hienosti selvitit asian, paljon kiitoksia! Juuri noin tapahtuu: resepti sijoittuu listoille sillä päivämäärällä, jolloin se tallentui pöytälaatikkoon, vaikka pitäisi mennä julkaisupäivämäärän mukaan. Pyritään korjaamaan tämä mahdollisimman pian!

HaLi2.11.2013 15:56

Edelliseen vielä. Oman reseptin julkaisin siis vielä samana päivänä, joten se näkyi uusien reseptien listalla. Mutta tulisiko ongelma esiin, jos reseptin ekasta julkaisusta on kulunut kauemmin.

HaLi2.11.2013 15:52

Liittyen Nitun kommenttiin. Mielestäni ekaa reseptiä kirjoittaessani menin reseptin esikatseluun ennen kuin olin tallentanut reseptiä mihinkään. Mielestäni silloin resepti tallentui ja julkaistiin automaattisesti. Siirsin reseptin sitten pöytälaatikkoon ja julkaisin myöhemmin. Olisiko mahdollista, että jos resepti on ollut vahingossa hetken julkaistuna ennen kuin sen tallentaa pöytälaatikkoon, se ei myöhemmin julkaistaessa enää näy uutena reseptinä.

Kinuskikissa2.11.2013 10:30

Nitu: noin ei pitäisi käydä. Testasin asiaa äsken Mallikissan reseptillä ja minä kyllä sain pöytälaatikosta julkaistuksi siirretyn reseptin näkyviin. Huomaathan, että sivu pitää ladata uudelleen, jotta uusimmat leipomokuvat päivittyvät? Olisin mielellään vielä tutkinut asiaa tuolla sinun reseptilläsi, mutta nyt törmäsin käytettävyysongelmaan: en löytänyt leipomoasi. Leipomo-välilehden sanahaku kun hakee vain leipomoiden nimistä. Tähän asiaan täytyy miettiä jokin ratkaisu. Minusta teidän pitäisi kommenttien kautta saada samalla näkyvyyttä leipomollenne, mutta jos nimimerkki ja leipomon nimi eroavat, se ei onnistu, vaan kytkös nimimerkin ja leipomon välilä katkeaa. Miten sinä Nitu koet, olisiko kurja juttu, jos leipomon nimi tulisikin automaattisesti nimimerkistä? Silloin pitäisi vaihtaa nimimerkkiä vaihtaakseen leipomon nimeä.

Nitu1.11.2013 23:16

Hei Kinuskikissa, jälleen yksi kysymys.. Julkaisin reseptin, joka oli ensin ollut pöytälaatikossa kun halusin muokata sitä vielä ennen julkaisua. Nyt kun julkaisin sen leipomoon, sitä ei tullut näkyviin etusivulle. Jos käsitin oikein, se löytyy vain jos menee minun leipomosivulle etsimään reseptejä. Eli saa aika huonosti näkyvyyttä, johtuuko tämä siitä että oli ensin pöytälaatikossa vai eikö tässä pitäisi käydä näin?

Nitu29.10.2013 20:56

Kiitos vastauksista! Sitten opettelemaan 🙂

Kinuskikissa28.10.2013 21:19

Nitu, tässä vastauksia:

– Kaikki leipomossasi oleva sisältö on julkista Salaista pöytälaatikkoa lukuun ottamatta.
– Pääset muokkaamaan reseptejä jälkikäteen.
– Kyllä minusta voit julkaista muiden reseptejä, kunhan siinä tapauksessa lähde on asianmukaisesti kerrottu. Näin olen ainakin itse toiminut, jos olen esimerkiksi jostain lehdestä poiminut ohjeen blogiini. Jos kysymyksessä on jonkun toisen blogi, myös linkitys lähdeosoitteeseen kuuluu asiaan.
– Omissa asetuksissa Profiili-kohdasta löytyy yleisiä asetuksia. Sieltä voit esimerkiksi säätää sivustolla näkyvää nimimerkkiä. Leipomon asetukset löytyvät kohdan Kinuskileipomo alta. Siellä voit muuttaa myös leipomon nimeä. Voit myös muokata leipomon linkkiä (se kannattaa pitää sama kuin nimikin).
– Kun perustaa itselleen leipomon, oletukseksi annettava leipomon nimi tulee nimimerkistä. Ajatuksena on, että näin on helppo yhdistää kommenteista tuttu nimimerkki leipomoon. Mutta ei ole estettä muuttaa nimeä joksikin muuksi, jos se tuntuu itselle luontevammalta.

Hyviä kysymyksiä! 🙂

leipuri neiti: olitkin pistänyt heti tuulemaan, hieno juttu!

Nitu28.10.2013 15:28

Näkyykö se ”oma” Kinuskigalleria välilehti minun leipomossani vieraileville Kinuskeille vai vain minulle? Ja jos julkaisen reseptin leipomossani, pääsenkö muokkaamaan sitä jälkikäteen? Voiko resepteissä julkaista muiden (esim lehdistä poimittuja jne) reseptejä, jos ovat ehdottomia suosikkeja ja mainitsee niiden alkuperän aina reseptin yhteydessä? Entä, kun menen sinne omaan leipomoon, vasemmalla palkissa näkyy ”profiili”, onko se minun oma profiilini, vai leipomoni vai miten se menee? Miten jos leipomo on eri nimellä, kuin nimimerkkini, onko siitä haittaa? Kovasti on nyt kysymyksiä kun on niin uutta vielä 🙂 Kiitos jos pystyt vastaamaan!

leipuri neiti28.10.2013 14:41

aivan mahtava idea kun pääsee itsekkin tällaisena kotikokkina jakamaan omia reseptejä.

Kinuskikissa28.10.2013 14:04

Nitu: juuri näin, omalla leipomosivulla näkyvät myös galleriakuvat. Ne kun ovat tupanneet hukkumaan tuonne gallerian syövereihin. Nyt jokainen näkee omat tuotoksensa koottuna yhdelle välilehdelle. Minustakin tämä vaikuttaa niin hyvältä! Jotenkin ihana tunne, kun huomaa tuttuja Kinuskeja ilmaantuvan leipomonpitäjiksi. Leipomon kautta jokaisella Kinuskilla on täällä ihan oma paikka!

Sitten vaan arvon leipojat palautetta tännepäin, kun olette päässeet leipomoiden kanssa alkuun. Kaikki toiveet pyritään huomioimaan!

Parikymmentä leipomoa jo pystyssä, tämä on hyvä alku!

Nitu28.10.2013 13:52

Kyllä oli upea Kinuskileipomo! Tuhannesti kiitos vielä tästä <3 Leipomo nyt perustettu, kunhan aikaa löytyy, täytyy laittaa reseptejä jakoon. Jos yhtään käsitin oikein, omalla leipomon sivulla näkyy myös omat Kinuskigallerian kuvat, joten kun sinne laittaa kuvia luomuksista, ne löytyvät automaattisesti omasta leipomosta? Ja hauskaa kun sieltä näkyi omat kommentitkin, oli niitä reilut 110 kpl jo kertynyt, ahkerasti on siis tullut oltua mukana menossa 😀 Tästä tulee jotain todella mahtavaa!

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti