27.10.2013   115 kommenttia

Kinuskileipomoiden käyttöohje


Jokainen rekisteröitynyt käyttäjä eli Kinuski voi perustaa ikioman Kinuskileipomon. Leipomoksi kutsutaan omaa sivua, jossa henkilö saa julkaista reseptejä. Leipomosivulle voi myös kerätä suosikkeja Kinuskikissan tai muiden käyttäjien resepteistä. Tutustu tarkemmin leipomon mahdollisuuksiin alla olevasta ohjeesta.

Katso myös Kinuskikissan luoma esimerkkileipomo täältä: Kinuskileipomo Mallikissa.

1. Perusta leipomo

Klikkaa ”Omat asetukset” (sivun yläreunasta) ja valitse vasemmasta reunasta ”Kinuskileipomo”. Täytä pyydetyt tiedot. Näyteikkunakuva erottaa sinut muista leipomoista, sitä käytetään esimerkiksi leipomolistauksessa. Se voi olla kuva jostain leipomuksestasi, leipomosi ”logo” tai jokin muuta, mikä kuvastaa sinua. Voit kirjoittaa leipomollesi myös esittelytekstin. Myöhemmin on tulossa vielä mahdollisuus lisätä esittelyn yhteyteen oma kuva.

2. Julkaise reseptejä

Pääset luomaan reseptejä kahta kautta:
– Omat asetukset -> Kinuskileipomo -> Lisää uusi resepti
– Klikkaamalla omassa leipomossa ”Lisää uusi resepti”

Klikkaa ”Tallenna”, kun haluat julkaista reseptin. Jos haluat jättää reseptin odottamaan viimeistelyä, tallenna se luonnoksena klikkaamalla ”Tallenna luonnos”.

Pääset muokkaamaan reseptejä täällä: Omat asetukset -> Kinuskileipomo -> Reseptit. Vie kursori halutun reseptin päälle ja klikkaa ”Muokkaa”. Samasta listauksesta pääset myös poistamaan reseptejä. Leipomossa omalta reseptisivultasi löydät niin ikään harmaasta toimintopalkista Muokkaa-linkin.

3. Tallenna reseptejä itsellesi (Salainen pöytälaatikko)

Joitain reseptejä haluat ehkä tallentaa vain itseäsi varten. Voit siis käyttää leipomoa yksityisenä reseptiarkistona. Valitse reseptiä lisätessäsi ”Pöytälaatikko”-kohta oikean reunan tallennus-osiossa. Näin saat leipomosivulle ”Salainen pöytälaatikko” –nimisen välilehden, joka näkyy vain sinulle.

Pöytälaatikkoreseptit voivat olla paitsi omiasi, myös muilta kopioituja. Yksi käyttövinkki on myös koota itselleen linkkilista sivuston ulkopuolisista sivuista ja tallentaa se pöytälaatikkoon.

4. Kokoa resepteistä oma Suosikkilista

Voit koota omaan suosikkilistaasi reseptejä niin Kinuskileipomoista kuin Kinuskikissan resepteistä. Kun löydät hyvän reseptin, klikkaa harmaan toimintopalkin ”Lisää suosikkeihin” -linkkiä. Resepti löytyy nyt oman leipomosi ”Suosikkireseptit”-välilehdeltä. (Tämä toiminto on mahdollinen ilman leipomoakin. Silloin löydät suosikkireseptit Omat asetukset -näkymästä.)

Voit poistaa reseptejä Suosikkilistalta täällä: Omat asetukset -> Suosikkireseptit.

5. Tee resepteistä omat muunnelmasi

Voit tallentaa (ja halutessasi julkaista) muiden resepteistä ”tuunattuja” versioita. Muunnelmia voi tehdä sekä Kinuskikissan että leipomoiden resepteistä. Alkuperäinen laatija tulee aina automaattisesti näkyviin kopioidun reseptin yhteyteen.

Klikkaa reseptisivulla ”Kopioi ja muokkaa”. Näin siirryt ”Lisää resepti” –näkymään, johon tämä resepti on automaattisesti kopioitunut pohjaksi (ilman kuvia ja johdantoa). Nyt voit tehdä siihen omat muutoksesi ja tallentaa joko julkiseksi reseptiksi tai omaan pöytälaatikkoosi.

6. Omat galleriakuvat kootusti näkyviin

Omassa leipomossasi näkyy listaus kaikista kuvista, jotka olet lisännyt Kinuskigalleriaan. Tämä albuminäkymä helpottaa kuvien hallinnointia (kuvien poistot ja liittämiset Kinuskikissan resepteihin) ja näet yhdellä silmäyksellä galleriaan tuottamasi sisällön.

Kinuskigalleria jatkaa elämäänsä Kinuskileipomoiden rinnalla. Galleriaa kannattaa jatkossakin käyttää silloin, jos haluat julkaista pelkän valokuvan (ei reseptiä). Jos sinulla ei ole leipomoa, galleriakuvat näkyvät Omat asetukset -näkymästä.

7. Kerää Kinuskikavereita

Voit kerätä itsellesi listan Kinuskeista, joiden leipomoihin haluat helpon pääsyn. Se tapahtuu kaverin leipomosivun harmaasta toimintopalkista (”Lisää Kinuskikaveriksi”). Näin omaan leipomoosi ilmestyy uusi välilehti ”Kinuskikaverit”.

Voit halutessasi poistaa henkilöitä listalta täällä: Omat asetukset -> Kinuskileipomo -> Kinuskikaverit.

Leipomon kautta sinun on helppo olla yhteydessä muihin Kinuskeihin. Voit jättää kommentteja heidän leipomosivullaan tai kommentoida yksittäistä reseptiä. Voit myös tykätä muiden resepteistä sydän-kuvaketta klikkaamalla.

8. Leipomon pelisäännöt

Jokainen käyttäjä on vastuussa resepteistä, kuvista ja muusta materiaalista, jota hän leipomossa tuottaa. Hän vastaa siitä, että aineisto on käyttäjän omaa tai että hänellä on oikeus julkaista se palvelussa.

Leipomo-palvelu on tarkoitettu reseptisisällön tuottamiseen, eikä siellä saa mainostaa. Pelkkien kuvien julkaisuun tulee käyttää Kinuskigalleriaa.

Tutustu myös tarkempiin käyttöehtoihin ja sääntöihin.