Kun tytöt kuulee, että tänään leivotaan, saa ehdotus liikuttavan kiitollisen vastaanoton: ”Jee kivaa, kiitos äiti!”. Pienten kanssa yritän kiinnittää tavallista tarkemmin huomiota raaka-aineiden laatuun. Mukavaa huomata, miten helposti voi halutessaan leipoa luomuna. Tässä reseptissä lähes kaikki ainekset (vehnäjauhot, kaakaojauhe, sokeri, maustamaton jugurtti ja munat) olivat luomuja.

Reseptillä on kaksi muutakin tarkoitusta: ensinnäkin tavoitteena oli herkutella vähän keveämmin. Toisekseen halusin tehdä ohjeen, jonka valmistusvaiheet on helppo suorittaa alusta loppuun pikkukätösin. Vatkaimen käsittely ei oikein 4-vuotiaalta vielä ilman auttamista luonnistu, mutta ”kaikki aineet kulhoon ja sekoitus” -tyyppinen ohje takaa pikkuleipureille varman onnistumisen elämyksen: ”Tein sen ihan itse!”.

Omat kinuskilapsukaiseni rakastavat koristelemista ja se on helppo toteuttaa vaikkapa valmiilla sokerikuorrutteella ja värikkäillä koristerakeilla, strösseleillä ja nonparelleilla. Tällä kertaa pikkuleipureilla oli kuitenkin niin kiire tuotosten maisteluun, että haimme iloa kattaukseen nopeammalla tavalla eli värikkäillä muffinssivuoilla. Oman värisen muffinssin valinta on tärkeä osa nautintoa. 😉 Ripaus tomusokeria päälle ja leivonnaiset hyppäsivät parempiin suihin.