Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Kinuskikreemi

17.10.2007

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/kinuskikreemi-1.jpg

Tässä sokerikreemin muunnelmassa osa voista on korvattu tuorejuustolla ja osa tomusokerista siirapilla, joka antaa kreemille herkullisen kinuskisen aromin ja vaaleanruskean sävyn. Valittavanasi on myös toinen, fariinisokerin käyttöön pohjautuva kinuskikreemi. Siinä voit käyttää myös tummempaa muscovadosokeria.

10 min Helppo 1 kakun päälle (24 cm) 4

Avainsanat

Kinuskipäivä 16.10.KreemireseptiTahna

Ainesosat

Toffee/kinuski

Kategoriat

KakunkuorrutteetTäytteet

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(9)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

undefined

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
1KAKUN PÄÄLLE (24 CM)
1 kakun päälle (24 cm)

Vaihtoehto 1

110 g voita

3/4 dl siirappia

1/2 dl tomusokeria

100 g Philadelphia-tuorejuustoa

Vaihtoehto 2

125 g voita (huoneenlämpöistä)

1 dl fariinisokeria

100 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia, huoneenlämpöistä)

1/2 dl tomusokeria

Värjäämiseen

pastaväriä

undefined

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
1KAKUN PÄÄLLE (24 CM)
1 kakun päälle (24 cm)

Vaihtoehto 1

110 g voita

3/4 dl siirappia

1/2 dl tomusokeria

100 g Philadelphia-tuorejuustoa

Vaihtoehto 2

125 g voita (huoneenlämpöistä)

1 dl fariinisokeria

100 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia, huoneenlämpöistä)

1/2 dl tomusokeria

Värjäämiseen

pastaväriä

Vinkki

Halutessasi voit värjätä kreemin pastavärillä. Kreemin sävy on vaaleanruskea, joten hentojen sävyjen sijaan tummat värit onnistuvat paremmin.

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi!

Vaihtoehto 1

Notkista voi sähkövatkaimella.

Lisää siirappi ja tomusokeri.

Vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Vaihtoehto 2

Ota voi ja tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Ainesten tulee olla tasalämpöisiä.

Fariinisokerin mahdolliset paakut kannattaa ensin hienontaa esimerkiksi lusikan kuperalla puolella, jotta sokeri sekoittuu tasaisesti. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.

Kreemin voi tarvittaessa antaa jähmettyä hetken aikaa viileässä. Voit säilyttää kreemin jääkaapissa pidemmänkin aikaa, mutta silloin se täytyy notkistaa uudelleen esimerkiksi mikrossa miedolla lämmöllä tai pitämällä muutaman tunnin huoneenlämmössä.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2B809172-C425-4180-ADE4-AF43E17F5444.jpegSokerikreemi
333
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_minttu-macaron-resepti_400x400.jpgMinttukreemi
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_marenkikreemi_400x400.jpgMarenkikreemi
70
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_nougat-kreemi-resepti_400x400.jpgNougatkreemi
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_key-lime-pie-kreemi-resepti_400x400.jpgKey lime pie -kreemi
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_oopperakakku-suklaakreemi-2_400x400.jpgSuklaakreemi
50
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/06/sloppy-joe-hampurilainen-resepti-2.jpgSloppy Joe -hampurilainen
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_daim-suklaakahvikakku-resepti_400x400.jpgDaim-suklaakahvikakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_nougat-brownies-resepti-1_400x400.jpgNougat-brownies
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_mascarpone-raparperipiirakka-resepti_400x400.jpgMascarpone-raparperipiirakka
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_pinkki-voileipakakku-resepti_400x400.jpgPinkki voileipäkakku
10
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_valmistujaisten-uunidonitsit-resepti_400x400.jpgValmistujaisten uunidonitsit
4
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/DRO41132.pngKoristeluvälineethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/PF14-1.jpegHäätarvikkeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/con100214.jpegYlioppilasjuhlat ja valmistujaisethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/kk-hupparivaalpun-m.jpegKinuskikissan hupparit ja T-paidathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/11/P02460_m.jpegReunavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/TSP109381.jpegTyöskentelyalustat
Näytä lisää

Kommentit (4)

Kinuskikissa
8.11.2019 10:42

Petra: voi käyttää. Hieman jämäkämpi rakenne lienee tuorejuustossa, mutta ei ole niin isosta erosta kysymys, etteikö onnistuisi. Kun voi on kuitenkin tässä se jämäköittäjä.

Petra Mattsson
4.11.2019 20:10

Voikohan tuorejuuston tilalla käyttää maustettua rahkaa?

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
20.10.2019 08:11

Talvicci: Kyllä minä myös tähän suosittelisin lämmöllä pastaväriä ennen nestemäisiä värejä.
Toki minulla ei ole kokemusta tämän kreemin värjäämisestä mutta koska kreemissä on jo valmiiksi siirapista tullut vaaleanruskea pohjaväri niin suosittelisin myös testi värjäämään pienen määrän ihan sen vuoksi, että näet miten haluamasi väri käyttäytyy tuon vaaleanruskean pohjavärin kanssa.Lopullinen värjäystulos saattaa olla hieman erilainen kuin tavallisessa vaaleassa voikreemissä tai vaikkapa valkoisessa kermavaahdossa.

Talvicci
19.10.2019 18:55

Voiko tätä värjätä nestemäisellä elintarvikevärillä?

Kinuskigalleria (1)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa