06.05.2014   8 kommenttia

Kinuskikissan viikko


Viime viikolla Kinuskikissan tervehdyksessä tutustuttiin joka päivä yhden kuvan verran johonkin kinuskikissailuun liittyvään arkiseen tilanteeseen. Tämä ajatus minulle tuli Facebookissa kiertäneestä haasteesta, jossa kaverit jakavat kuvia arjestaan. Muiden arkikuvia oli kiva seurata ja ajattelin, että tätä kautta tekin pääsisitte vähän lähemmäs sitä, mitä tällä puolella tapahtuu. 🙂 Yleisön pyynnöstä tässä vielä kooste koko viikosta. Otan mielelläni palautetta vastaan tämän tyyppisistä jutuista!

Kinuskikissan arki 1/7

maanantai-2

Tällä viikolla kurkataan joka päivä yhden kuvan kautta Kinuskikissan arkeen. Tänään leivoin ja kuvasin vappuaiheisen kääretortun. Idea syntyi hetkellisenä impulssina. Karkkinauhan käyttäminen vappukakun ”serpentiininä” on kutkutellut mielessä monena vuonna. Nyt päätin, että enää en kyllä lykkää sitä ensi vuoteen. Kun tein kakun kääretorttuna, leipominen oli täytekakkua nopeampaa. Samalla pääsin hyödyntämään paahdetusta valkosuklaasta tehtyä vaahtoa, joka toimi ihanasti kääretortun täytteenä!

Kinuskikissan arki 2/7

tiistai2

Tiistaista nelisen tuntia kului matkalla Raisioon ja takaisin. Matkan aihe oli varsin jännittävä ja sain luvan kertoa siitä tässä yhteydessä muutamalla sanalla. Loppuvuodeksi olemme yhdessä Iloleipurin kanssa lanseeraamassa yhteistyössä suunniteltua leivontasarjaa. Jouluksi ehdimme saada kauppoihin muutamia tuotteita, mutta sarja täydentyy vuoden päästä keväällä. Tuotteet ovat vasta prototyyppi/ideointivaiheessa. On hyvin innostavaa saada tuoda markkinoille juuri sellaisia tuotteita, joita itse tykkään käyttää. Loppuvuodesta tästä sitten enemmän!

Kinuskikissan arki 3/7

keskiviikko2

Vapuksi popcornkakkua, nam nam! Iloista vappua kaikille! 🙂

Kinuskikissan arki 4/7

torstai2

Torstaina vietettiin vappupäivää normaalin vapaapäivän tapaan. Erityisiä vappupäivän traditioita meillä ei ole. Kinuskiemon ja Kinuskivaarin luona käydessä syntyi taas signeerauksia vapun aikana tilattuihin kirjoihin. Kirjakauppa pyörii pitkälti vanhempieni avustuksella ja niin pitkään kuin kirjoja myydään blogin kautta, on heidän kotinsa koko touhun ydin. Kirjalaatikoita siellä, kirjapinoja täällä, valmiita paketteja tuolla.

Kinuskikissan arki 5/7

perjantai2

Perjantaina Kinuskikissan vieraaksi saapui Huomenta Suomen toimittaja ja kuvaaja. Eli ei ihan tavallinen leivontapäivä! Oli aika jännää. Valmistettiin yhdessä kolme leivonnaista uuden kirjan ohjeilla: seeprakakku, fifty-fifty-piirakka ja popcorn-kakku. Nämä jaksot näytetään viikon 20 aamuissa ma, ke ja pe.

Kinuskikissan arki 6/7

lauantai

Lauantaina pyörähdin Järvenpäässä, leivontatarvikkeita myyvässä Vispilänkaupassa. Vietin siellä parituntisen, jonka aikana signeerasin kirjoja Vispilänkaupan asiakkaille. Päivästä teki erityisen mieleenpainuvan kohtaaminen nuoren Alisa-tytön kanssa. Hän saapui Vispilänkauppaan ostamaan kirjaa Kinuskikissan paikalla olosta tietämättä ja tulikin yllätetyksi saadessaan kirjan suoraan sen tekijältä. Voi miten hyvä mieli tuosta jäikään!! Tajusin vasta Alisan lähdettyä, että meistä olisi pitänyt ottaa yhteiskuva tytölle muistoksi. Juoksin perään, mutta häntä ei näkynyt enää missään, voi surkeus että harmitti! Eli Alisa, jos luet tätä, laita minulle sähköpostia, niin sovitaan tapaaminen Vispilänkauppaan ja otetaan se kuva!

Kinuskikissan arki 7/7

sunnuntai

Sunnuntaina leivottiin tyttären toiveesta vaaleanpunaisia marenkeja. Olen yrittänyt kevään aikana pitää kiinni siitä, että säännöllisesti leivottaisiin tyttöjen kanssa heidän ehdoillaan. Se tarkoittaa sitä, että vuorotellen saavat valita, mitä tehdään. Yleensä en niitä leipomuksia edes kuvaa, vaan keskitytään vaan yhdessä olemiseen. Vaaleanpunaisiin marenkeihin kokeiltiin valkosuklaata. Maku oli hyvä, mutta marengit lässähtivät. Suklaata taisi tulla vähän liikaa. Täytyypä kokeilla ensi viikolla uudestaan tummasta suklaasta!